Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ."— Sunum transkripti:

1 VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ

2 İskelet, vücudumuza belirli bir biçim veren, destek sağlayan ve kemiklerden oluşan yapıdır. İSKELET Vücudumuzun dik durmasını sağlar Vücudumuzun duruşunu değitirerek hareket etmemize yardımcı olur. İç organlarımızı dış etkilerden korur.

3 İSKELETİMİZİN BÖLÜMLERİ KAFATASI:Beynimizi dış etkilerden korur. KAFATASI:Beynimizi dış etkilerden korur. GÖĞÜS KAFESİ:Kalp ve akciğerlerimizi korur. GÖĞÜS KAFESİ:Kalp ve akciğerlerimizi korur. OMURGA: Gövdemizin dik durmasını sağlar. OMURGA: Gövdemizin dik durmasını sağlar. KOL VE BACAK KEMİKLERİ:Yürümemizi, koşmamızı, tutmamızı sağlar. KOL VE BACAK KEMİKLERİ:Yürümemizi, koşmamızı, tutmamızı sağlar.

4 KEMİK ÇEŞİTLERİ VE EKLEM Sert bir yapıya sahip olan kemikler şekil ve büyüklüklerine göre uzun, kısa ve yassı olmak üzere üç çeşittir. Sert bir yapıya sahip olan kemikler şekil ve büyüklüklerine göre uzun, kısa ve yassı olmak üzere üç çeşittir.

5 KEMİK ÇEŞİTLERİ UZUN KEMİKLER KISA KEMİKLER YASSI KEMİKLER

6 UZUN KEMİKLER:Kollarımızda ve bacaklarımızda bulunur. UZUN KEMİKLER:Kollarımızda ve bacaklarımızda bulunur. KISA KEMİKLER:Omurgamızda, el ve ayaklarımızda bulunur. KISA KEMİKLER:Omurgamızda, el ve ayaklarımızda bulunur. YASSI KEMİKLER:Kafatasımızda, kalçamızda ve göğüs kafesimizde bulunur. YASSI KEMİKLER:Kafatasımızda, kalçamızda ve göğüs kafesimizde bulunur.

7 EKLEM Kemiklerin uç uca, kenar kenara bağlandığı bölümlerdir. Kemiklerin uç uca, kenar kenara bağlandığı bölümlerdir. Eklemler kemiklerle beraber hareket etmemizi sağlar. Eklemler kemiklerle beraber hareket etmemizi sağlar.


"VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları