Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İskeletin Yapı ve Görevleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İskeletin Yapı ve Görevleri"— Sunum transkripti:

1 İskeletin Yapı ve Görevleri
Hazırlayan Fethi BİLİR 4 / C Sınıf Öğretmeni

2 İskeletin Yapı ve Görevleri
Vücudumuzun ana çatısını oluşturan, kemik, kıkırdak ve eklemlerden oluşan kısmıdır. İnsan iskeleti dişler ve kulaktaki kemikler hariç 206 kemikten oluşur. Kafatası, göğüs kafesi, omurga, kollar ve bacaklar olmak üzere dört ana kısımdan meydana gelir.

3 İskeletin Görevleri Vücuda şekil verir.
Vücudumuzu oluşturan yapılara destek olur. İç organları korur. Göğüs kafesi akciğer ve kalp etrafında koruyucu bir kafes oluşturur.

4 İskeletin Görevleri Kaslarla birlikte hareketi sağlar. Vücudumuzun hareket etmesini sağlayan kaslar iskeletimize bağlıdır. Koşup oynamamız, yazı yazmamız ya da çantamızı taşımamız bu sayede olur. Kemiklerimiz vücudumuzun ihtiyacı olan çeşitli mineraller içinde depo görevi yapar. Besinlerden aldığımız minerallerin fazlasını kemiklerimizde depolarız. Kemiklerimiz kan yapımında da görev alır.

5 İskeletimizin Temel Kısımları
Kafatası Göğüs Kafesi Omurga Kollar Bacaklar

6 Kafatası Beynimizi koruma görevini üstlenmiştir.Kemikler birbirine olabildiğince sıkı bağlanmıştır. Aralarında oynamaz eklemler vardır. Kafatasında sadece alt çene kemiği oynar ekleme sahiptir.

7 Omurga Omur adı verilen 33 adet kemikten oluşur. İçinden sinirler geçer.

8 Göğüs Kafesi Arkadan omurgaya önden göğüs kemiğine bağlı kaburgalardan oluşur. Göğüs boşluğunda yer alan kalp ve akciğerleri korur.

9 Kollar ve Bacaklar İskeletimizin en hareketli bölümleridir. Gövdeye oynar eklemlerle bağlanmışlardır.


"İskeletin Yapı ve Görevleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları