Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocukların vücutlarının bazı bölgelerine özel bir önem verdiği bilinen bir gerçektir.Özellikle idrar ve dışkısını yaptığı bölge, çevresindeki insanların.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocukların vücutlarının bazı bölgelerine özel bir önem verdiği bilinen bir gerçektir.Özellikle idrar ve dışkısını yaptığı bölge, çevresindeki insanların."— Sunum transkripti:

1

2 Çocukların vücutlarının bazı bölgelerine özel bir önem verdiği bilinen bir gerçektir.Özellikle idrar ve dışkısını yaptığı bölge, çevresindeki insanların yaklaşımlarıyla da birleşerek,ayrı bir önem kazanmaktadır.

3 Ayıp, yasak,günah gibi soyut kavramlarla birleştirilen bu konu, çocukların aşırı ilgisine araştırmasına neden olmaktadır. 1-2 yaş civarında tuvalet eğitimi ile belirgin hale gelir.Çocuklar idrar ve dışkısını, tıpkı diğer konuları merak ettiği gibi, çok merak etmektedir.

4 Bir çocuğun mastürbasyon yaptığını anlamak için bazı tipik davranışlarını gözlemek gerekir.Nadiren cinsiyet ve üreme organları ile oynuyorsa, mastürbasyon yaptığından şüphe etmek gereksizdir.Bu belirtiler şunlardır.

5 Çocuk sıklıkla; Cinsiyet ve üreme organlarını kaşımak yoluyla elleme eğilimi gösteriyorsa veya oynuyorsa, Elini sık sık cinsiyet ve üreme organlarında görüyorsanız, Bilinçli veya bilinçsiz eline aldığı nesneleri üreme ve cinsiyet organlarına sürtüyorsa,

6 Binme temeline dayanan oyuncaklara özel bir ilgi gösteriyor ve bu oyuncaklarla fazla zaman geçiriyorsa, Halı üzerine yüzükoyun yatıp sürtünüyorsa, Evde veya okulda sandalye, koltuk, sehpa ve masa kenarlarına cinsiyet ve üreme organlarını sürtüyorsa,

7 Sık sık odasına gidiyorsa, yalnız kalmak istiyorsa ve odasına girdiğinizde cinsiyet ve üreme organlarıyla oynadığı gözleniyorsa, mastürbasyondan söz etmek mümkündür.

8 Çocuklarda Mastürbasyon Yapmaya Etken Olan Nedenler: Giyim Tarzı, Giyecekler: ( Çocuklara giydirilen bazı kıyafetler mastürbasyonu artırıcı niteliktedir.Örneğin, dar pantolonlar buna en uygun kıyafetlerdir.)

9 Oyuncak Türleri: ( Çocukların at, araba ve bisiklet gibi oyuncaklar yine cinsiyet ve üreme organlarına sürtünmeyi sağlamaktadr.Önemli olan, bu oyuncaklara makul sürelerle binilmesidir.) Çocuğun Sevilme Tarzı: ( Bazı ailelerde çocuğun aşırı mıncıklanması, sağına soluna çimdik atılması veya ısırılması yöntemiyle sevilmesi, çocuğun mastürbasyon yapma eğilimini arttırıcı bir etken olabilmektedir.) Taklit Etme: ( Çocuğun bir arkadaşını veya bir yetişkini mastürbasyon yaparken görmesi, taklit yoluyla kendi bedenine uygulaması haline dönüşebilir

10 Cinsiyet ve Üreme Organlarındaki Problemler: ( Kız çocuklarında sıklıkla görülen vajinal akıntıların, kaşıntıların mastürbasyona zemin oluşturması olasıdır.) Duygusal Problemler: ( Güvensizlik ve ilgi çekme isteği başta olmak üzere yalnızlık, tam olarak kendini ifade edememe, iç hesaplaşmalar tıpki diğer davranış sorunlarına olduğu gibi mastürbasyon yapmaya da zemin oluşturmaktadır. )

11 ☻ Barsak kurtları ve benzeri parazitler konusunda dikkatli olunmalı ve varsa tedavi ettirilmelidir. ☻ Kız çocuklarda vajina akıntısı olup olmadığı konusunda dikkatli olunmalı ve varsa tedavi ettirilmeli ☻ Çocuğa uygun tuvalet alışkanlığı ve temizlenme alışkanlığı kazandırılmalıdır.

12 ☻ Kendini duygusal anlamda yalnız hisseden çocuklarda bu tür eğilimlere daha çok rastlanmaktadır Bu nedenle çocuğun anne- baba sevgisi ve ilgisi açısından doyuma ulaşması sağlanmalıdır. ☻ Çocuğa sabah uyanır uyanmaz yataktan kalkma alışkanlığı kazandırılmalı, yatakta oyalanması engellenmelidir.

13 ☻M☻Mümkün olduğu kadar ( aşırıya kaçmamak şartı ile) fiziki etkinliklere sevk edilerek, çocuğun yorgun düşmesi, yatar yatmaz uykuya dalması sağlanmalıdır. ☻Ç☻Çok dar iç çamaşırı giydirmekten sakınılmalıdır.

14 ☻ Ö zellikle önden cepli pantolon giydirilmemelidir. ☻ Üstüne binmeli ( bisiklet, atlı karınca vb) oyuncaklarla oynamaları engellenmelidir. ☻ Çocukların aynı odada uzun süreli oynamaları durumunda; fark ettirmeden gözlemde bulunulmalıdır.Doktorculuk vb. türü oyunlar söz konusu ise çocukların dikkatleri başka yöne çekilerek, yeni oyunlar kurulması sağlanmalıdır. ☻ Mastürbasyon yapan çocuklarla arkadaşlık etmeleri engellenmelidir.

15 ☻ Korkutma, cezalandırma, ikaz etme gibi önlemlere başvurulmamalı,bunun yerine çocuğun dikkati başka yöne çekilmeye çalışılmalıdır. ☻ Çocuğun cinsellikle ilgili sorunlarına, yaşına uygun, anlayacağı dilde ve seviyede açıklamalar yapılmalı ve bu konudaki merakları giderilmelidir.


"Çocukların vücutlarının bazı bölgelerine özel bir önem verdiği bilinen bir gerçektir.Özellikle idrar ve dışkısını yaptığı bölge, çevresindeki insanların." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları