Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okulunuzun adını aşağıya yazınız

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okulunuzun adını aşağıya yazınız"— Sunum transkripti:

1 Okulunuzun adını aşağıya yazınız
Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2 Okulun Tarihçesi Okul Milli Eğitim Bakanlığının emri ile 1999 senesinde açılmış ve 1999/2000 eğitim ve öğretim yılının tarihinde 36 öğrenci ile eğitim ve öğretimine başlamıştır. İlk açıldığında 36 öğrenci mevcudu 2000/2001 öğretim yılında 358’e, öğretim yılında 653’e, öğretim yılında 865’e öğretim yılında 1024’e öğretim yılında 1005’e çıkmıştır yılında da Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmıştır. eğitim öğretim yılında okulumuz deprem güçlendirmesine girmiş olup, I. Dönem başka bir okulda devam edilmiştir. Altınşehir Lisesi’ne ait bir okul olmadığı için binamız ikiye bölünerek bir kısmı Altınşehir Lisesi’ne devredilmiş olup derslik yetersizliğinden dolayı ikili eğitim yapılmaktadır.

3 Eğitim-Öğretimin İçeriği?
Okulumuzda mesleki eğitimi verilmektedir. 9. sınıftaki tüm öğrencilere ortak müfredat uygulanmakta olup 9. sınıfın sonunda alan seçim işlemleri yapılmaktadır. 9. sınıftan sonraki eğitimlerin çoğu bilgisayar başında uygulamalı olarak yapılmaktadır. 10. sınıfın sonunda da dal seçim işlemleri yapılarak öğrencilerimiz sahibi olacağı meslekle ilgili eğitim almaktadırlar. 11. sınıfın sonunda da öğrencilerimiz almış oldukları teorik eğitimleri staj adı altında işletmelerde uygulamalı olarak yapmaktadırlar. 12. sınıfın sonunda isteyen öğrenciler kendi mesleklerinde devam ederler, isteyen öğrenciler de üniversite eğitimini alarak mesleğine akademik eğitim katarlar.

4 Öğretim «Tekli» mi «ikili» mi?
Mevcut durum ikili eğitim olup, tekli eğitime geçilmesi planlanmaktadır.

5 Okula öğrenci kaç puan aralığıyla alınmaktadır?
aralığındadır.

6 Okulda hangi alan-dal-bölümler bulunmaktadır?
Okulumuz bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı ve Büro Yönetimi alanları bulunmaktadır. Bilişim Teknolojileri alanında Web Programcılığı ve Veri Tabanı Programcılığı dalları, Muhasebe ve Finansman alanında Bilgisayarlı Muhasebe, Dış Ticaret ,Borsa ve Finans dalları, Büro Yönetimi alanı altında Yönetici Sekreterliği dalı, Çocuk Gelişimi alanı, Pazarlama ve Perakende alanı bulunmaktadır.

7 Okulda alan-dal-bölümlere göre sınıf mevcutları kaçtır?
Bilişim Teknolojileri Web Programcılığı 30 Veri Tabanı Programcılığı 30 Muhasebe ve Finansman Bilgisayarlı Muhasebe 30 Dış Ticaret 18 Büro Yönetimi Yönetici Sekreterliği 28 Çocuk Gelişimi Pazarlama ve Perakende 34

8 2014 ygs-lys de üniversiteye yerleşen öğrencilerin başarı yüzdesi kaç?
YGS ve LYS sınavları yerine okulumuzdaki öğrencilerin büyük çoğunluğu Sınavsız Geçiş Önceliğinden yararlanmaktadırlar. Sınavsız geçiş uygulaması ile öğrencilerimiz lisede eğitim gördükleri alanların 2 yıllık ön lisans programlarına sınav puanı aranmaksızın kayıt yaptırabilirler. 2 yıllık ön lisan programları bittince öğrenci eğer isterse DGS sınavına girip 4 yıllık lisans programına çoğunlukla 3. sınıftan devam edebilir.

9 2014 ygs-lys de üniversiteye yerleşen öğrencilerin başarı yüzdesi kaç?
YGS-LYS SINAVLARINDAKİ BAŞARI DURUMU Sınava Giren Öğrenci Sayısı Ön Lisans Yerleşen Lisans Yerleşen 313 169 36 351 141 43 324 224 (lisans ve önlisans)

10 Okulun avantajlı yönleri nelerdir?
Mesleki eğitim, Eğitim döneminde iş hayatına atılma, Diploma ile iş yeri açma imkanı, Mesleğinde ilerleme, Uygulamalı eğitim,

11 Okulda ne tür sosyal faaliyetler bulunmaktadır?
Satranç kursları,turnuvaları, Klavye turnuvaları, Bilgi yarışmaları, Masa tenisi turnuvaları, Futbol turnuvaları, Üniversite gezileri, Tarihi ve Sosyal Kültürel geziler, Kampanya (atık pil, kapak) etkinkileri, Tiyatro, Ücretsiz kurslar,

12 Ulaşım (Hangi otobüs ve minibüslerle okula gelinebilir?)
79-G (Zeytinburnu-Kayaşehir) 79-Y (Yenibosna-Kayaşehir) 78-G (Güvercintepe-Başakşehir) MK-12 (Olimpiyat Metro-Güvercintepe)

13 Okulunuzun adresi Güvercintepe Mh. Tuna Cd. Peyami Safa Sk. No:65 Başakşehir/İSTANBUL

14 Okulunuzun web adresi

15 Fiziki Yapı (Kütüphane, spor sahası vb
Fiziki Yapı (Kütüphane, spor sahası vb. okulun fiziki alanlarının çekilmiş birer fotoğrafını bu sayfa ve sonraki sayfalara gelecek şekilde ekleyiniz?)

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29


"Okulunuzun adını aşağıya yazınız" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları