Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"— Sunum transkripti:

1 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Ülkemizde her yıl geleneksel olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Antalya’da gerçekleştirilen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği”ne Moldova, Filistin, Sudan, Gürcistan, Arnavutluk ve Saraybosna’dan öğrencilerin ulaşım ve organizasyonu konsunda TİKA Başkanlığı olarak her türlü destek verilmiştir.

2 BİN NEFES BİR SES Devlet Tiyatrolarınca Nisan 2008 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline Kosova, Makedonya, Başkurdistan, KKTC, Çuvaşistan, Azerbaycan, Kırım-Tatar ve Kırgızistan’dan katılım gerçekleşmiştir. Söz konusu tiyatro topluluklarından Kırgızistan’ın katılımı Başkanlığımızca desteklenmiştir.

3 DİPLOMATİK EĞİTİM 1992 yılı itibarıyla T. C. Dışişleri Bakanlığı tarafından başlatılan; Orta Asya Cumhuriyetleri,Balkanlar, Orta Doğu, Uzak Doğu, Afrika ve Güney Amerika ülkelerini kapsayarak geleneksel hale gelen, diplomatlara yönelik eğitim programının 14’üncüsü 9 Nisan-18 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara’da başladı. Söz konusu eğitim programına 51 ülkeden 51 diplomat katılmıştır. Başkanlığımız tarafından da bu eğitim programı desteklenmektedir.

4 Eğitimde İşbirliği Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında; Emniyet Genel Müdürlüğünce Ankara ve İstanbul’da Sınır ötesi güvenlik konularını içeren 2 haftalık eğitime katılan 15 Arnavut Kursiyerin masrafları TİKA tarafından karşılanmıştır.

5 KOSOVA’YA GÜVENLİK SİSTEMİ
Başkanlığımızca Kosova’daki kültürel mirasın korunması kapsamında çoğunluğunu Osmanlı dönemi belgelerinin oluşturduğu Kosova Devlet Arşivleri Binasına yangın söndürme ve güvenlik sistemi kuruldu

6 Senegal’de Sağlık Taraması
Başkanlığımız ile Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER) işbirliğinde Senegal’de sağlık taraması gerçekleştirildi.

7 TİKA TAYLAND’DA Bangkok’ta “Kalkınma İçin Ortaklığın Genişletilmesi Diyalogu” toplantısında ve Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik Sosyal Komisyonu (UNESCAP) 64. toplantısına TİKA Başkan Yardımcısı ve bir uzman Nisan 2008 tarihleri arasında Tayland’da katıldılar.

8 Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi
Başkanlığımız ile Kazak Milli Tıp Üniversitesi, Karadeniz Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği işbirliğinde bulaşıcı hastalıklarla mücadele alanında uluslar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla ilki 2006 yılında Bişkek’te düzenlenen “Uluslararası Orta Asya Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi”nin ikincisi Kazakistan’ın başkenti Almatı’da gerçekleştirildi

9 TİKA BAŞKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN DİĞER FAALİYETLER
Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı’nın 12. Toplantısına iştirak etmek üzere Başkanlığımız personeli bir uzman Nisan 2008 tarihleri arasında Gana/Akra’da görevlendirilmiştir. Kuzey Kore’ye teknik yardım sağlanması için Başkanlığımız Ekonomik, Ticari ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı ile bir uzmandan oluşan heyet 7-13 Nisan 2008 tarihleri arasında Kuzey Kore’ye gitmişlerdir. Makedonya Jupa’da 4600 kişinin içme suyu yetersizliği sorununu çözmesi için yürütülecek olan “İçme Suyu Projesi” kapsamında DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığında görevli bir inşaat mühendisi ile Başkanlığımızdan bir uzman 8-13 Nisan 2008 tarihlerinde Makedonya’da bulunmuşlardır. Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odasına TS EN ISO 9000 eğitimi verilmesini ve Odanın belgelendirilmesini teminen Türk Standartları Enstitüsü personeli bir memur Nisan 2008 tarihleri arasında Özbekistan’da görevlendirilmiştir. “Katılım Öncesi Mali İşbirliği Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması” kapsamında düzenlenecek toplantıya Başkanlığımızı temsilen TİKA Başkan Yardımcısı ve bir uzman Nisan 2008 tarihleri arasında Brüksel’de bulunmuşlardır. Etiyopya’da inşaatı süren Kasam Barajında ve halihazırda söz konusu ülkede yürütülmekte olan sulama projelerinde danışmanlık yapmak üzere Dr. Bünyamin Ünal 28 Nisan-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında Etiyopya’da görevlendirilmişlerdir. Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği tarafından Etiyopya’da 24 Nisan-03 Mayıs 2008 tarihlerinde katarakt ameliyatı, her hastaya HBV, HCV, AIDS testleri, sünnet ve sağlık taraması yapılması planlanmış ve proje çerçevesinde görevli 30 kişiye Başkanlığımızca destek sağlanmıştır.


"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları