Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı"— Sunum transkripti:

1 Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
(UCLG-MEWA)

2 UCLG Nedir? Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kentlerin ve yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını savunmayı hedefleyen bir dünya teşkilatıdır. UCLG, İspanya’nın Barselona kentinde bulunan merkezi ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan 9 bölge teşkilatı tarafından idare edilmektedir. Dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan UCLG’nin üyeleri, hem yerel yönetimlerden, hem de bir ülkedeki yerel yönetimleri temsil eden yerel yönetim birliklerinden oluşmaktadır.

3

4 Ulusal Yerel Yönetim Birlikleri Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler
UCLG Dünya Teşkilatı Hemşehriler İlçeler Şehirler Metropoller Yerel Ulusal Yerel Yönetim Birlikleri Ulusal Afrika Asya-Pasifik Avrasya Avrupa Orta Doğu ve Batı Asya Latin Amerika Kuzey Amerika Metropol Teşkilatı Oru-Fogar Bölgesel Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya

5 UCLG Nasıl Yönetilir? UCLG Dünya Teşkilatı, Genel Kurul, Dünya Konseyi, Yönetim Kurulu, Eş-Başkanlar, Sayman ve Genel Sekreter tarafından yönetilmektedir. 4. UCLG Dünya Kongresi, Rabat (Fas), 1-4 Ekim 2013

6 UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı,
UCLG Nasıl Yönetilir? UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı, Liverpol (İngiltere), 17-19 Haziran 2014

7

8 UCLG-MEWA Nedir? UCLG Dünya Organizasyonu’nun 9 bölge teşkilatından biri olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) İstanbul’dan idare edilmektedir. UCLG-MEWA şehirler ve belediye birliklerinden müteşekkil geniş bir üye ağına sahiptir.

9 UCLG-MEWA Üyeleri UCLG-MEWA’nın üyelik kategorileri: Ulusal Yerel Yönetim Birlikleri (Türkiye Belediyeler Birliği, Filistin Yerel Yönetimler Birliği…) Bölgedeki büyük metropoller Kentler ve Yerel Yönetimler Uluslararası Teşkilatlar: İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC), Arap Kentleri Teşkilatı (ATO), Asya Belediye Başkanları Forumu Sivil Toplum Kuruluşları

10 UCLG-MEWA Nasıl Yönetilir?
UCLG-MEWA Genel Kurul, UCLG-MEWA Konseyi, Yönetim Kurulu, Başkanlık, Sayman ve Genel Sekreter tarafından yönetilmektedir. UCLG-MEWA Kongresi, Tahran (İran), 10-11 Nisan 2013

11 UCLG-MEWA Nasıl Yönetilir?
UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı, Konya (Türkiye), Aralık 2013

12

13 UCLG-MEWA Organizasyon Şeması

14 Savunuculuk UCLG Dünya Teşkilatı etkinlikleri çerçevesinde, UCLG-MEWA 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Müzakere Süreci ve Habitat-III Konferansı Hazırlık Sürecine katılmaktadır. Bu iki etkinlik, UCLG-MEWA üyelerine uluslararası görüşmelerde seslerini duyurmak ve MEWA bölgesinde yerel yönetimleri kalkınmanın temel aktörleri haline getirme adına büyük bir imkan sağlamaktadır. Bu bağlamda UCLG-MEWA, UCLG Dünya Teşkilatı ve bölgenin yerel yönetimleri arasında bir köprü vazifesi görmektedir.

15 Komiteler ve Çalışma Grupları
UCLG Komite ve Çalışma Grupları arayıcılığıyla, UCLG-MEWA “Desantralizasyon (Adem-i Merkeziyetçilik), Yerel Finans, Kalkınmada İşbirliği ve Kent Diplomasisi, Cinsiyet Eşitliği, Kültür, Sürdürülebilir Kalkınma” gibi alanlarda çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Bu konular, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutta en çok tartışılan konular arasında yer almaktadır. UCLG-MEWA Genel Sekreterliği, farklı komite ve çalışma grupları arasındaki ilişkileri koordine etmekte ve UCLG-MEWA üyelerinin, tüm UCLG Dünya Teşkilatı üyelerinin var olan sorunlara karşı geliştirdiği çözümlere ulaşmasını sağlamaktadır.

16 Komiteler ve Çalışma Grupları
UCLG-MEWA çatısı altında kurulan komiteler: Kültür Sosyal İçerme Çevre Akıllı Şehirler Yerel Yönetişim

17 Desantralize (Adem-i Merkeziyetçi) İşbirliği
Desantralize (Adem-i Merkeziyetçi) İşbirliği, yerel yönetimler arasında işbirliği sağlamaktadır. Kalkınma Desteği sağlamada ve belediyelerle olan uluslararası ilişkileri geliştirmede yenilikçi bir yol sunmaktadır. Aynı zamanda, geleneksel desantralize işbirliği kardeş şehir anlaşmalarından daha spesifik olarak uzun süreli ilişkiler adına ilk adım olabilir. Desantralize İşbirliği hedefleri, belediye kapasite artırımı, kentsel planlama, su tedariki, katı atık toplama, sürdürülebilir kalkınma vb. gibi toplumun kalkınmasına odaklanmaktadır.

18 UCLG Dünya Teşkilatı Etkinliklerine Aktif Katılım

19 UCLG Dünya Konseyi Toplantıları(Istanbul & Guangzhou))

20

21 Birleşmiş Milletler ve diğer Küresel Girişimlere Aktif Katılım

22

23 Medeniyetleri İttifakı Forumu
31 Mayıs-1 Haziran 2012, İstanbul

24 3W Kongresi 22-24 Mayıs 2013 İstanbul

25 UCLG-MEWA bölgede Yerel Demokrasi ve Desantralizasyon Küresel Gözlemevi (GOLD) altında yürütülen mali desantralizasyon (adem-i merkeziyetçi) çalışmaları düzenlemiştir.

26 “Kentsel Gelişme Küresel Fonu” Kurucu Üyelerinden biri olmuştur.
UCLG-MEWA “Kentsel Gelişme Küresel Fonu” Kurucu Üyelerinden biri olmuştur. FMDV KENTSEL GELİŞME KÜRESEL FONU

27 UCLG-MEWA: Yerel Gündem 21 Programı Koordinasyonu

28 YG-21 Programı, UNDP & Türk Hükümeti arasında yapılan anlaşma çerçevesinde yürütülmüştür. (“Uluslararası bir anlaşma” olarak resmi gazetede yayınlanmıştır.) Birleşmiş Kentler& Yerel Yönetimler, Orta Doğu& Batı Asya Teşkilatı Koordine eden Kuruluş:

29 YEREL YÖNETİM SÖYLEŞİLERİ
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak, düzenlediğimiz “ Yerel Yönetim Söyleşileri” ile yerel yönetim aktörleri ve akademisyenleri buluşturmayı hedeflemekteyiz.

30 Kent Konseyleri Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Kent Konseyleri ile ilgili sürecin gelişmesinde çok önemli bir role sahiptir. Teşkilatımız, program süresi boyunca Kent Konseyleri arasında iletişim ve işbirliğinin koordinasyonu; iyi uygulamaların paylaşılması; kadın ve gençlik çalışmaları; mali hizmetlerin yürütülmesi; uluslararası ilişkiler ve danışmanlık gibi birçok alanda kent konseylerine destek olmaktadır.

31 Kent Konseyleri UCLG-MEWA olarak, Türkiye’de Kent Konseylerinin yerel yönetişim, yerel demokrasi ve katılımcı demokrasinin gelişimine katkı sağlayabilmesi için daha etkin çalışmalarını arzu etmekteyiz. Bu bağlamda, teşkilatımız Türkiye Kent Konseyleri Birliği Derneğinin kurulmasına öncülük etmiştir. Kent Konseyleri arasındaki işbirliğinin ve koordinasyonun geliştirilmesi daha etkin ve verimli çalışmalar için gereklidir.

32 Kent Konseyleri UCLG-MEWA ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre Kent Konseylerinin mali işlemlerinin yürütme yetkisi UCLG-MEWA’ya verilmiştir. Bu kapsamda, hali hazırda 9 Kent Konseyinin mali işlemleri teşkilatımız tarafından yürütülmektedir. Bunlar: Yalova KK Nilüfer KK Çanakkale Diyarbakır KK Antalya KK Malatya KK Kocaeli KK Batman KK Gölcük KK

33 Yayınlar

34 Yayınlar

35 MEWA Araştırması

36 MEWA Ortaklık Fırsatları

37 Teşekkürler


"Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları