Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi"— Sunum transkripti:

1 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi

2 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Geleceğin Sınıfını Tasarlarken Senaryo Yazımı Öğrenme Aktiviteleri Öğrenme Hikayesi Ders Planı

3 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Ulusal Senaryo Yazımı Önceliklerimizin belirlenmesi Tasarım zorlukları nelerdir? Tasarım Fırsatları nelerdir? Öğrenme ve öğretmede neleri nasıl geliştirmek istediğinizi belirtiniz. Yenilik-Yaratıcılık-Uygulanabilirlik-Disiplinler arasılık ve farklı disiplinlerin bakış açısı ile analiz Katılımcılara nasıl etki edecek, nasıl bir gelişime neden olacak?

4 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Eğitimde neyi değiştirmek istiyoruz? Senaryonuzda kimler yer alacak? Görev ve sorumlulukları neler olacak? Bu kişileri neden seçtiniz? Bu kişiler gelecek dönemde planlamış olduğunuz Eğitim Senaryonuza neler katacaklar? Etki ve etkileşimi belirtiniz.

5 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Senaryonuzun temel amacı nedir? Senaryo hangi ortamlarda gerçekleştirilecek? (okul, kütüphane, laboratuvar, çevirimiçi alanda) Hangi saatlerde ve hangi günlerde uygulanacak?

6 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Senaryodaki kişilerin hangi aktiviteleri gerçekleştireceklerini listeleyiniz. Sorunu nasıl ele alacaklarını, çözüme nasıl katkı sunacaklarını belirtiniz.

7 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Teknoloji kullanımını açıklayınız. Hangi teknolojik araçlar kullanılacak? Bu araçları kim nasıl kullanacak? Kullanılacak bu teknoloji, başta belirlediğiniz sorunlar ve müfredat konularını ele almanızı nasıl kolaylaştıracak. Sorunların çözümüne edebileceği katkıları detaylandırınız? Kullanım kolaylığı-Hız-Ücretsiz erişim (iTEC inovasyon modeline tekrar bkz.:)

8 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Diğer Kaynaklar Başka hangi kaynaklara ihtiyaç duyulacaktır? Verdiğiniz tüm bu yanıtları senaryo yazma örnek şablona yazınız. Senaryonuzu en az 500 kelime ile özetle yazıp anlatınız.

9 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Öğrenme Aktiviteleri Neler Olabilir? Hayal et Araştır Gözlem yap Haritala Verileri analiz et Sına karşılaştır Dene kontrol et

10 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Önlem al Uygula Örneklerle açıkla Yansıt (Sözlü ve yazılı anlat) Göster Uzmana sor Geri bildirimleri değerlendir

11 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Hataları yeniliğe dönüştür 1.Hatalarını not al ve gözden geçir İyi hatalar Önlenebilecek hatalar Elimizde olmayan nedenlerle, bizim dışımızda gerçekleşen hatalar (Hata yapma korkusunu aşma, kendine karşı dürüst davranma becerisi)

12 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Yeniden yap Yansıt Paylaş

13 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Öğrenme Hikayesi Önerilen bu öğrenme aktiviteleri ile Öğrenme Hikayenizi oluşturunuz. Öğrenme Hikayenizi oluştururken değerlendirme kriterlerini dikkate alınız.

14 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Ders Planı Hazırla Öğrenme Hikayenizden yola çıkarak Ders planınızı yazıp, değerlendirme kriterlerini inceleyiniz.

15 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Web 2.0 araçları seçiminde Öğrenciye uygunluğu Kullanım hızı Kullanım kolaylığı Meb erişim izni O anda ihtiyaç duyulan sorunu gideriyor mu? Ücretsiz mi?


"Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları