Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YETKİLENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ayşegül ALTINOK İSG Uzm. Yrd. ANKARA 10/06/2015

2 Sunum Akışı Mevzuat ve Genel Bilgiler Tam Süreli Eğitici Kadroları
İSG-KATİP Revizyonu Dikkat Edilmesi Gereken Konular 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

3 Mevzuat İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik (29/12/2012 Trh sayılı RG) + (11/10/2013 Trh. değişiklik) + (30/4/2015 Trh. değişiklik) İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ( Trh sayılı RG) + (18/12/2014 Trh. değişiklik)

4 İSGGM PORTAL Tüm Duyurular Başvuru Belgeleri ve süreçler
Vize Belgeleri ve süreçler İGU - İH – DSP Temel Eğitim Programları/Müfredat Yetkilendirilmiş Eğitim Kurumları Yetki Belgesi İptal Edilen Eğitim Kurumları

5 Eğitim Kurumu Tam Süreli Eğitici Kadroları
İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu için Tam Süreli Eğitici Kadrosu 1 Eğitici (Mühendis) 1 Eğitici (Farklı Meslek) 2 Tam Süreli Eğitici Sözleşmenin 60 günden önce eğitici tarafından feshedilmesi halinde; eğiticinin başka bir eğitim programında görevlendirilmesi 60 gün tamamlanmadan önce onaylanmaz. Sözleşmenin eğitim kurumu tarafından feshedilmesi halinde ise tam süreli yeni eğiticinin görevlendirilmesi 60 gün tamamlanıncaya kadar onaylanmaz ve yürümekte olan eğitim programları askıya alınır. Bütün eğitim programlarında tam süreli eğiticilerin yer alması zorunludur.

6 Eğitim Kurumu Tam Süreli Eğitici Kadroları
İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli Eğitim Kurumu için Tam Süreli Eğitici Kadrosu 1 Eğitici (İşyeri Hekimi Sertifikası) 1 Eğitici 2 Tam Süreli Eğitici Sözleşmenin 60 günden önce eğitici tarafından feshedilmesi halinde; eğiticinin başka bir eğitim programında görevlendirilmesi 60 gün tamamlanmadan önce onaylanmaz. Sözleşmenin eğitim kurumu tarafından feshedilmesi halinde ise tam süreli yeni eğiticinin görevlendirilmesi 60 gün tamamlanıncaya kadar onaylanmaz ve yürümekte olan eğitim programları askıya alınır. Bütün eğitim programlarında tam süreli eğiticilerin yer alması zorunludur.

7 Eğitim Kurumu Tam Süreli Eğitici Kadroları
İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve Diğer Sağlık Personeli Eğitim Kurumu için Tam Süreli Eğitici Kadrosu 1 Eğitici Mühendis (Farklı Meslek) 4 Tam Süreli Eğitici 2 Eğitici Hekim (1’i İYH) Sözleşmenin 60 günden önce eğitici tarafından feshedilmesi halinde; eğiticinin başka bir eğitim programında görevlendirilmesi 60 gün tamamlanmadan önce onaylanmaz. Sözleşmenin eğitim kurumu tarafından feshedilmesi halinde ise tam süreli yeni eğiticinin görevlendirilmesi 60 gün tamamlanıncaya kadar onaylanmaz ve yürümekte olan eğitim programları askıya alınır. Bütün eğitim programlarında tam süreli eğiticilerin yer alması zorunludur.

8 İSG-KATİP Revizyonu Sorumlu Müdür Görevlendirmeleri
Eğitim kurumları sorumlu müdürlerinin değişiklikleri evrak üzerinden yapılmayacak olup Hizmet Alan İşyeri Yöneticisi (e-Bildirge Yöneticisi) tarafından İSG-KATİP üzerinden gerçekleştirilecektir. Tam Süreli Eğitici Görevlendirmeleri Eğitim kurumlarının derse atama işlemlerinde tam süreli eğitici kontrolü yapılacağı için eğitim programlarına başlamadan önce (8 Haziran 2015 itibariyle) sonra Tam Süreli Eğiticilerinin yeniden sisteme sözleşme girişlerinin (Tam süreli olarak ,5 ) yapılması gerekmektedir. Uygulamalı Eğitim Girişleri İSG Profesyoneli bulundurmayan işyerlerinde staja izin verilmeyecektir. Uygulamalı eğitim girişi yapılan katılımcının durumu işyerinin ve işyerinde çalışan İSG profesyonelinin onayı ile gerçekleştirilecektir. Onay işlemi gerçekleşmemiş katılımcı yapılacak sınavlara giremeyecektir.

9 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Sorumlu Müdür Atama)

10 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Sorumlu Müdür Atama)

11 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Sorumlu Müdür Atama)

12 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Sorumlu Müdür Atama)

13 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Sorumlu Müdür Atama)

14 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Eğitici ( Sorumlu Müdür Onayı)

15 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Eğitici ( Sorumlu Müdür Onayı)

16 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Eğitici ( Sorumlu Müdür Onayı)

17 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Eğitici ( Sorumlu Müdür Onayı)

18 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – Tam süreli Sözleşme Girişi

19 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – Tam süreli Sözleşme Girişi

20 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – Tam süreli Sözleşme Girişi

21 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Eğitici olarak tam süreli sözleşme onayı)

22 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Eğitici olarak tam süreli sözleşme onayı)

23 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Eğitici olarak tam süreli sözleşme onayı)

24 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Eğitici olarak tam süreli sözleşme onayı)

25 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Sorumlu Müdür Kontrol)

26 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Tam süreli diğer eğiticilerin görevlendirmeleri)

27 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Yeni Eğitim Programı Girişi)

28 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Yeni Eğitim Programı Girişi)

29 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Yeni Eğitim Programı Girişi)

30 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Katılımcı Girişi)

31 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Katılımcı Girişi)

32 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Katılımcı Girişi)

33 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Katılımcı Evrak Girişi)

34 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Katılımcı Evrak Girişi)

35 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Devamsızlık Girişi)

36 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Uygulamalı Eğitim Girişi)

37 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Uygulamalı Eğitim Girişi)

38 İSG-KATİP Revizyonu Eğitim Kurumu - Sorumlu Müdür – (Uygulamalı Eğitim Girişi)

39 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Uygulamalı Eğitim Onayı)

40 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Uygulamalı Eğitim Onayı)

41 İSG-KATİP Revizyonu HAİ- e-Bildirge Kullanıcısı ( Uygulamalı Eğitim Onayı)

42 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Tam Süreli Eğitici Görevlendirmeleri Eğiticinin ilerleyen tarihlere ait girilmiş ders programı mevcut ise İSG-KATİP üzerinden görevlendirme yapılamamaktadır. Eğitici üzerinde gözüken ileri tarihli onaylanmış programlara ait derslerin tamamlanmasından sonra yeni sözleşme yapılabilmektedir. Tam süreli eğiticilerin çalışma saatlerinde güncelleme yapılması mümkün değildir. Sözleşmenin karşılıklı olarak iptal edilmesi ve yeni çalışma saatlerine göre yeniden girilip karşılıklı olarak onaylanması gerekmektedir. Eğiticiler sözleşme yapılırken çalışma şekli tam süreli olarak seçildiği zaman tam süreli kategorisinde değerlendirilmektedir.

43 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Katılımcı Mezuniyetleri İGU için Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri mezunları, Fen Fakültelerinin; Fizikçi , kimyager, biyo-kimya, biyolog, tıbbi biyolog, moleküler biyolog, moleküler biyoloji ve genetik mezunları Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim Fakülteleri mezunları Üniversitelerin Meslek Yüksekokullarının İş Sağlığı ve Güvenliği programı Mezunları Yurtdışı Üniversiteler YÖK’ten denklik Harp Akademisi (her aday kendisi için alacak)

44 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Katılımcı Mezuniyetleri DSP için Hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler Farklı Bölümler YÖK’ten veya MEB’ den denklik (her aday kendisi için alacak)

45 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sınava katılma tarihleri için son bildirimler İGU / İH için uygulamalı eğitimler de dahil olmak üzere İSGGM’ nin belirlediği tarihe bitmiş olması gerekmektedir. DSP için örgün eğitim bitiş tarihi İSGGM’ nin sınav için belirlediği son tarihtir. Katılımcı girişleri Uygun mezuniyet durumu ( bölüm ve mezuniyet tarihi) Devamsızlık girişi Program onayları en az 1 gün kala verilmektedir.

46 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Genel Müdürlüğe Yapılması Bildirimler Adres değişikliği Adres değişikliği yapılmadan önce Genel Müdürlüğe başvurulması zorunludur. Adres değişikliği yeni bir eğitim kurumu yetki belgesi alma hükümlerine tabi şekilde yapılır. Yeni adresin Genel Müdürlükçe onaylanmasına müteakip işlemler ilk başvuru hükümlerine tabi olarak yürütülür. Adres değişikliği işlemi tamamlanıncaya kadar hizmet vermek isteyen eğitim kurumları yetki aldığı mevcut adreste faaliyetine devam eder. Adres küçültme talebi olması durumunda İSGGM’ den onay alındıktan sonra sadece belge yenileme ücreti ödenir.

47 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Genel Müdürlüğe Yapılması Bildirimler Şirketin ticari unvanında değişiklik Durum 30 gün içerisinde Genel Müdürlüğe bildirilir. Yetki belgesinin yenilenmesi için belirlenen belge bedelinin ödenmesi gereklidir. Şirket ortaklarında değişiklik Durum 30 gün içerisinde Genel Müdürlüğe bildirilir. Yeni şirket ortaklarının ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen şartlara uygun olmaması halinde durumun düzeltilmesi amacıyla Genel Müdürlükçe şirkete 30 gün süre verilir. Eğitim kurumu plan değişikliği Genel Müdürlükten izin alınmadan, onaylanmış yerleşim planlarında herhangi bir değişiklik yapılamaz ve yerleşim planında belirtilen bölümler, amaçları dışında kullanılamaz.

48 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Eğitim kurumu faaliyetleri İşyeri hekimliği veya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi için yetki alan eğitim kurumu, her iki eğitim için de yetki almak istediğinde başvurusu tek belge olarak değerlendirilir. Daha sonradan belge ayrılması söz konusu değildir. İGU için C’ den B’ ye ve B’ den A’ ya sınıf yükselmek amacıyla başvuran adayların belge kontrolü Yönetmelik hükümlerince istenen belgeler tam olmalıdır. Mağduriyet yaşanmaması için istenen evraklar detaylı incelenmelidir. Duyurular takip edilmelidir.

49 Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Evrak gönderimi hususunda dikkat edilmesi gerekenler E-devlet sistemi alt yapısı ile ilgili ilân yapılıncaya kadar bildirimler İSG-KATİP sistemindeki gerekli düzenlemeler tamamlanıp ilan edilinceye kadar Genel Müdürlüğe yazılı olarak yapılmaya devam edilir. Üst yazı Yazışma kurallarına uygun ve açık üslup Kurum kaşesi ve sorumlu müdür (ıslak imzalı) Güncel telefon ve e-posta bilgileri Eksik evrakla işlem yapılamamaktadır.

50 Teşekkürler Bilgi Edinme: Tel: 0 312 296 60 00 / İSGGM/ YDB/ EK
E-Posta :


"EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları