Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)"— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)

2 EBSCO’nun e-kitap indirme kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. Bu klavuzda EBSCOhost üzerinden nasıl eBooks indirildiğini inceleyeceğiz. E-kitap indirmek için, indirme seçeneğine kütüphaneniz tarafından izin verilmelidir. Ek olarak, kişisel My EBSCOhost klasörü hesabınız olmalıdır.

3 Eğer bir My EBSCOhost klasörü hesabına ihtiyacınız varsa, üstteki araç çubuğunda yer alan Oturum Aç(Sign In) linkine tıkladıktan sonra bilgilerinizi girmek için Yeni Hesap Oluştur(Create a new Account) linkine tıklayınız. Hesabınızı oluşturduktan sonra, otomatik olarak oturum açmış olursunuz ve e-kitap araması yapmaya başlayabilirsiniz.

4 Business terimi için Temel Arama yaparak başlayacağız. Arama terimlerinizi giriniz ve Ara(Search)’ya tıklayınız.

5 Sonuç listesinden, (Download(Offline) linkine tıklayarak bilgisayarınıza e-kitap indirmeye başlayabilirsiniz.

6 Açılan menüden Ödünç Alma Süresini(Checkout Period) seçiniz ve Ödünç Al ve İndir(Checkout & Download) butonuna tıklayınız. E-kitap klasörünüzün Ödünç(Checkout) alanına eklenir. İndirilen kitapları okuyabilmek için bilgisayarınızda Adobe ® Digital Editions’ın kurulmuş olması gerektiğini lütfen unutmayınız. Digital Editions ücretsizdir ve Adobe ® websitesinde bulunur. Türkçe destek sayfamızdan detaylı kılavuza erişebilirsiniz.

7 Açılan kutudan Birlikte Aç(Open with) ya da Dosyayı Kaydet(Save File) seçeneklerinden birini seçiniz. Eğer Birlikte Aç(Open with)’ı seçerseniz, e-kitap Adobe® Digital Editions ile açılır. Dosyayı Kaydet(Save file)’i seçerseniz, e-kitap bilgisayarınıza kaydedilir ve daha sonra Adobe® Digital Editions ile açılır.

8 İndirilen bir e-kitap açıldığında, Adobe® Digital Editions ile görüntülenir.

9 E-kitapları Digital Editions üzerinden Barnes & Noble Nook ya da Sony Reader gibi cihazlara aktarabilirsiniz. Cihazınızı bilgisayarınızın USB girişine bağlayınız ve Digital Editions’ın sol üstünde yer alan Kütüphane Görünümü(Library View) simgesine tıklayınız. E-kitaplarınız ve e-kitap cihazınız görüntülenecektir. Aktarmak için bir e-kitap seçiniz ve onu bağladığınız cihazın soldaki simgesine sürükleyip atınız. E-kitap cihazınıza aktarılacaktır. E-kitabı okumaya başlamak için cihazı bilgisayarınızdan ayırınız.

10 Eğer seçtiğiniz e-kitap başka bir kullanıcı tarafından kullanılmaktaysa ve eğer kütüphaneniz Sıraya Girebilme seçeneği sunuyorsa, e-kitaplar için sıraya girebilme şansına sahip olusunuz ve böylece sıranız geldiğinde onu indirebilirsiniz. E-mail adresinizi gelen ekrandaki alana giriniz ve Sıraya Gir(Place Hold) butonuna tıklayınız.

11 E-kitap, kişisel My EBSCOhost Klasörünüzün Sıraya Girilenler(Holds) alanına yerleştirilir. E-kitap uygun olduğunda verdiğiniz e-mail adresi aracılığıyla haberdar edilirsiniz ve eBook klasörünüzün Ödünçler(Checkouts) alanında belirir.

12 Online Yardım sisteminin tamamını görmek için istediğiniz zaman Yardım(Help) linkine tıklayınız.

13


"Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks Ödünç Alma (İndirme ve Ayırtma)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları