Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ STAJI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 ÖĞRENCİNİN STAJA GİDERKEN İZLEMESİ GEREKEN ADIMLAR
1– Staj yeri bulunur. 2– Bulunan staj yeri hakkında tereddütleri olan öğrenciler internet sitemizde bulunan “Staj Kabul Mektubu”nu firmaya onaylatıp Staj Komisyonuna teslim ederler. Staj Kabul Mektubu, Staj Komisyonu tarafından değerlendirilip firmanın staja uygun olup olmadığı öğrenciye sözlü olarak bildirilir.

3 STAJ KABUL MEKTUBU Bulunan staj yeri hakkında tereddüt edildiği taktirde getirilecektir!!!

4 3– Staj için başvurulan firma tarafından öğrencilerden stajlarının zorunlu olduğuna dair bir belge istenirse firmanın ticari unvanı, belgenin hangi birime yazılacağı ve stajın kaç gün olacağı EKSİKSİZ şekilde öğrenilip Staj Komisyonuna başvurulur. Komisyon tarafından hazırlanan belge öğrenciye teslim edilir. Bu belge öğrenci tarafından firmanın ilgili departmanına ulaştırılır.

5 Firma talebi üzerine Bölüm Başkanlığı tarafından verilen stajının zorunlu olduğunu gösteren belge

6 İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!
4– Staja gitmeden 45 gün önce Komisyona teslim edilecek ve onaylatılacak beş belge: Belge: 2 adet Zorunlu Staj Formu *2 adet orijinal hazırlanmalı *Fotoğraflar kesilip yapıştırılmalı, *Öğrenci ve staj yeri tarafından doldurulmalı, (Not: Öğrenci kendi bilgilerini bilgisayarda doldurmalıdır.) *İşveren veya yetkili tarafından imzalanmalı ve kaşelenmeli, *Öğrenci tarafından sol alt kısım imzalanmalı. İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!

7 ZORUNLU STAJ FORMU Hatırlatma: Öğrenci formda kendisine ait bilgileri bilgisayarda yazarak dolduracaktır.

8 2. Belge: 1 adet Sağlık Yardımı Beyan ve Taahhütnamesi
2. Belge: 1 adet Sağlık Yardımı Beyan ve Taahhütnamesi * Öğrenci tarafından doldurulup imzalanmalı.

9 İMZA MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!
SAĞLIK YARDIMI BEYAN VE TAAHHÜTNAMESİ İMZA MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!

10 4. Belge: Nüfus Cüzdanın arkalı önlü 1 adet fotokopisi
3. Belge: 1 adet Staj defteri ve Staj Sicil Fişi *Bölümümüz için hazırlanmış olan Staj defteri temin edilmeli. *Fotoğraflar kesilip yapıştırılmalı ve ilgili bilgiler doldurulmalı. Daha sonra Staj Komisyonundan kontrol imzası alındıktan sonra Öğrenci İşlerinden Fotoğraf üzerine Fakülte mühürü vurdurulmalıdır. Not: Öğrenci işleri Kontrol imzası olmayan Staj defteri ve Staj Sicil Fişini mühürlememektedir. 4. Belge: Nüfus Cüzdanın arkalı önlü 1 adet fotokopisi 5. Belge: Öğrenci Kimliğinin 1 adet arkalı önlü fotokopisi

11 EKSİK EVRAK İLE BAŞVURU KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR!!!
Tüm bu evraklar 24 Nisan 2015 tarihinden itibaren her hafta Cuma günü saat: :30 arası Staj Komisyonuna şeffaf bir dosya içerisinde teslim edilmelidir. * Başkası adına evrak teslim alınmayacaktır!!! EKSİK EVRAK İLE BAŞVURU KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR!!!

12 5– Staj Komisyonu tarafından onaylanan
“Staj Sicil Fişi” ve “Staj Defteri” Öğrenci İşleri Bürosuna da onaylatılmalı. 6– Staj Komisyonu ve Öğrenci İşleri Bürosu tarafından onaylanmış olan Staj Defteri ve Staj Sicil Fişi ile birlikte stajın yapılacağı tarihte işletmeye gidilerek staja başlanmalı.

13 7 – Stajın bitiminde Staj Defterini ve Staj Sicil Fişini staj yaptığı kurum veya kuruluşun amirine onaylatarak Bölüm Staj Komisyonuna ilan edilecek tarihlerde teslim edilmeli. Staj Sicil Fişi, staj yapılan kurumca mühürlenmiş ve imzalanmış kapalı bir zarf içerisinde olmalıdır!!!!

14 Staj Defteri

15 İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!
İMZALI VE KAŞELİ OLMALI! İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!

16 İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!
İMZALI VE KAŞELİ OLMALI! İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!

17 İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!
İMZALI VE KAŞELİ OLMALI! İMZALAR MAVİ TÜKENMEZ KALEMLE ATILMIŞ OLMALIDIR!!!!

18 TESLİM EDİLMESİ GEREKEN STAJ EVRAKLARI:
Staj Zorunluluk Formu (Fotoğrafları yapıştırılmış olarak 2 adet asıl), Nüfus Cüzdanı fotokopisi (arkalı önlü) ( 1 adet), Öğrenci Kimlik Fotokopisi (arkalı önlü) (1 adet), Sağlık Yardımı Beyan ve Taahhütnamesi (1 adet), Staj defteri (fotoğraf yapıştırılmış ve gerekli yerleri doldurulmuş olarak) Tüm bu evraklar bölüm internet sitesi “Duyurular” kısmından temin edilebilir. Eksiksiz olarak bölüm staj komisyonu üyelerine staj başlangıç tarihinden 45 gün önce teslim edilmelidir. Not: Eksik olan evraklar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

19 ÖZET ŞEKLİNDE STAJ BİTİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER:
Staj defterleri elle ve Mavi tükenmez kalem ile doldurulacaktır. Öğrenci Staj defterini (kaşe ve imzaları tam olmalı) ve Staj Sicil Formu* (kaşe ve imzaları tam olmalı) (*Kapalı, bantlı, mühürlü ve imzalı zarf içerisinde getirilmelidir. Zarf ilk olarak staj komisyonunca açılmalıdır.) imzaları ve kaşeleriyle birlikte Staj komisyonun belirleyeceği tarihe kadar ( Eğitim Öğretim Yılı Güz dönemi başlangıcında) Staj Komisyonuna teslim etmelidir. Öğrenci staj yaptığı her ay için o ayın sonunda staj puantaj cetvelini imzalı kaşeli olarak Öğrenci İşlerine teslim etmelidir. Örneğin: Öğrenci 15 Temmuz ile 15 Ağustos arasında staj yapıyorsa Temmuz ayı sonunda Temmuz ayına ait staj puantaj cetvelini; Ağustos ayı için ise 15 Ağustos sonrasında (staj bitiminden sonra) Ağustos ayına ait staj puantaj cetvelini Öğrenci İşlerine teslim etmelidir.

20 Öğrenci işlerine her ayın sonunda teslim edilecek Staj Puantaj Cetveli

21 ARAŞ. GÖR. DR. MELEK CUMBUL ALTAY
İLETİŞİM: ARAŞ. GÖR. DR. MELEK CUMBUL ALTAY – 17630 ARAŞ. GÖR. AZADE YELTEN – 17650

22 BAŞARILAR…


"İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları