Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu"— Sunum transkripti:

1 Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Staj Yönergesi ve Staj Formu Bilgilendirme Sunusu 2011

2 Staj Uygulamasının Yapılabileceği İşletmeler
Turizm işletme belgeli konaklama işletmeleri (3, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 4 ve 5 yıldızlı tatil köyleri), Seyahat acentaları (sadece A ve B grubu), Ulusal ve uluslararası havayolu işletmeleri, Hava alanlarındaki yiyecek ve içecek işletmeleri ile havayollarının bilet satış ve rezervasyon ofisleri,

3 Turizm işletme belgeli yiyecek-içecek işletmeleri,
Yurtdışında faaliyet gösteren konaklama işletmeleri, yiyecek ve içecek işletmeleri ile seyahat acentaları ve tur operatörleri, Yüksekokul Yönetim Kurulu onayı ile kabul edilen kamu kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesisleri, Work and travel kapsamında yurtdışında çalışılan işletmeler.

4 Öğrencilerin Yüksekokulda teorik olarak öğrendikleri bilgileri turizm sektöründe uygulayabilme becerilerini geliştirmeye ve iş tecrübesi edinmelerine yönelik staj yapma zorunlulukları vardır. Her öğrenci, mezun olabilmek için bu staj yönergesi hükümleri uyarınca yapması gereken stajları başarı ile tamamlamak zorundadır. Stajını başarıyla tamamlamamış öğrenciye çıkış belgesi veya diploma verilmez (Madde 5).

5 Yüksekokul ders programındaki herhangi bir derse ilişkin uygulama ve yarıyıl içerisinde yapılan hiçbir seminer çalışması staj olarak kabul edilmez. Staj, eğitim-öğretim dönemleri dışında dört yıllık lisans öğreniminin herhangi bir döneminde yapılır. Ancak, derslere devam zorunluluğu olmayan ve dört yılını tamamlamış öğrenciler, staj komisyonunun onayı ile ders döneminde de stajlarını yapabilirler. Yüksekokulun uygulama birimlerinde yapılacak olan stajların eğitim-öğretim dönemleri dışında yapılma zorunluluğu yoktur; Yüksekokulun uygulama birimlerinde eğitim-öğretim dönemlerinde de staj yapılabilir (Madde 6).

6 Staj süresi 6 aydır (150 işgünüdür)
Staj süresi 6 aydır (150 işgünüdür) öğretim yılından itibaren Yüksekokula kayıt yaptıran öğrenciler, stajlarının en az 2 aylık (50 işgünlük) kısmını Yüksekokulun uygulama birimlerinde tamamlamak zorundadırlar (Madde 7). Öğrenciler, staj yapacakları yerleri kendileri bulmak zorundadırlar (Madde 9). Bütün derslerden başarılı olduğu halde stajlarını tamamlamayan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar (Madde 14).

7 Staj Başvuru Süreci ERÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu web sitesinden staj dosyasının indirilmesi( Staj dosyasının mühürlettirilmesi, Formların danışmana onaylattırılması (1-A, 1-B Staj yeri uygunluk formu, 2-A, 2-B Dilekçe ve Form 4),

8 Staj Başvuru Süreci İşletmeye belgelerin onaylattırılması (3-B ve Form 4), Staja başlamadan en geç 15 gün önce aşağıdaki belgelerin danışmana kesinlikle teslim edilmesi gerekmektedir. 1-B 2-B 3-B Formu, Form 4 Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 adet vesikalık fotoğraf Yukarıda belirtilen işlemlerin gerçekleşmesi durumunda öğrenci staja başlayabilir.

9 Staj Süreci ve Sonrası İşlemler
Üç günden fazla rapor ve izinler staj süresine dahil edilmez (Madde 8). Staj sonunda Form 5 ve Form 6 işletme tarafından doldurularak kapalı ve mühürlü zarf içinde Staj Rapor Dosyası ile birlikte getirilmelidir. Staj Rapor dosyası Form 7’ye göre hazırlanmalıdır. Yüksekokulca ilan edilen tarihte staj dosyaları, Form 5 ve Form 6’nın bulunduğu zarf danışmanlara teslim edilmelidir.

10 FORMLAR

11

12 Staj başlama, bitiş ve işgünü sayısı mutlaka belirtilmelidir.

13 Formdaki tüm boşluklar doldurulacak ve danışmana imzalatılacaktır.

14 Boşluklar doldurulacak ve işletme yetkilisi tarafından imzalanıp kaşelenecektir.

15 Fotoğraf yapıştırmayı unutmayınız
İşletme yetkilisi tarafından mutlaka imzalanarak kaşelenmelidir Yeşil kısım öğrenci tarafından, pembe kısım danışmanı tarafından imzalanacaktır.

16 İşletme yetkilileri tarafından imzalanacaktır
İşletme yetkilisi tarafından çalışılan işgünü işaretlenecek-tir İşletme yetkilileri tarafından imzalanacaktır

17 İşletme yetkilisi tarafından öğrenci değerlendirilecektir
İşletme yetkilisi tarafından imzalanacaktır

18 T E Ş E K K Ü R L E R


"Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları