Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME."— Sunum transkripti:

1 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 SAAT: YER: 7E02

2 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 STAJIN AMACI: Stajın amacı, öğrencilerin öğrenim gördükleri mimarlık mesleği ile ilgili uygulama alanlarını tanımalarını sağlamak ve mimarlık pratiğinin süreçlerine kısa süreli de olsa katılarak, eğitim ve öğretim yoluyla edindikleri bilgi ve becerileri uygulamaları için fırsat yaratmaktır.

3 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 STAJ KOMİSYONU Öğrencilerin staj çalışmalarını düzenlemek ve yürütmek üzere bir staj komisyonu kurulur. Staj Komisyonu, Bölüm Başkanı’nca görevlendirilen biri başkan olmak üzere üç öğretim elemanından oluşur.

4 1. Duyuru Panosu – Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Katı
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 İLETİŞİM 1. Duyuru Panosu – Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Katı 2. Öğrenci Danışmanları 3. Sorunun çözülmemesi halinde; Tuğçe Gündüz Duyurular Bölüm’ün web sayfasından izlenilebilir. Bireysel sorulara yanıt verilmeyecektir.

5 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 STAJ BAŞVURUSU Öğrenciler Kış ara tatilinde yapacakları staj için Aralık ayının 1. haftası, yaz tatilinde staj yapacak öğrenciler Mayıs ayının 1. haftası gerekli olan belgeler ile staj komisyonuna başvurmak zorundadır. BELGELER 1. Başvuru Dilekçesi (Ek 1.) 2. Firma’dan alınacak Onay Belgesi (Ek 2.) 3. Stajyer Önbilgi Formu (Ek 3.) 4. Nüfus cüzdan fotokopisi 5. İkametgah senedi 6. 1 adet fotoğraf

6 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 EK.1

7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 EK.2

8 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 EK.3

9 Mimarlık Bölümü’nde zorunlu staj
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 STAJIN SÜRESİ Mimarlık Bölümü’nde zorunlu staj 1. 30 iş günü ofis stajı iş günü şantiye stajı işgünü araştırma stajı * Araştırma stajı yerine ofis ya da şantiye stajı yapılabilir. * Bir hafta 6 iş günü kabul edilir. Cumartesi günleri iş gününe dahildir. Pazar günleri iş günü olarak kabul edilmez. * Staj, yaz aylarında ve dönem aralarında yapılabilir. Staj süresi, sömestr tarihleri ile çakışamaz. Ancak dönem içinde ders almayan, ya da tek ders alan öğrenciler dönem içinde staj yapabilirler. Ders günü staj süresinden sayılmaz. *Staj en fazla iki ayrı dilim halinde bölünerek gerçekleştirilebilir. *Staj günlerinde öğrencilerin 8 saat çalışmaları zorunludur.

10 STAJ TÜRLERİNİN TANIMI
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 STAJ TÜRLERİNİN TANIMI a. Ofis stajı: Mimarlık ofis ya da firmalarında tasarım, çizim, sunum faaliyetlerinin yapıldığı ofis ortamındaki çalışmaları kapsar b. Şantiye Stajı: Mimari projelerin uygulandığı şantiye ortamlarında gerçekleştirilen kaba ve ince inşaat ile şantiye ortamına ait uygulamalar ile şantiye ortamında gerçekleştirilen proje ve iş yönetimi çalışmalarını kapsar c. Araştırma Stajı: Resmi yürütülen bilimsel çalışmaların parçası olabilecek her türlü araştırma çalışmasını kapsar. Bu süreç kapsamlı bir raporla sonuçlanır.

11 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 STAJ DOSYALARININ HAZIRLANMASI * Staj Dosyası her staj türü için ayrı ayrı hazırlanmalıdır. * Staj Dosyasında Bulunması Gereken Evraklar: 1. Staj Yapılan Yerden Alınacak, Kapalı/Mühürlü Zarf İçinde Staj Başarı Belgesi (Ek.4) Staj Defteri Kapağı (Ek.5) Staj Defteri (Ek.6) Stajda geçirilen her bir gün için en az bir A4 sayfası hazırlanmış ve bu sayfalar fotoğraflar ve metinlerle desteklenmiş olmalıdır Staj Defteri’nin her bir sayfası Şirket Yetkilisi’nce (Mimar veya mühendis) imzalanmalıdır Ek dokümanlar: Çizim, proje v.b Dosyada Yer Alan Belgelerin Tamamı CD olarak da teslim edilmelidir.

12 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 EK.4

13 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 EK.5:

14 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 EK.6:

15 Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmez.
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ, STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.MART.2011 Öğrenciler, 1. Kış ara tatilinde yaptıkları stajların dosyalarını Mart ayının 1. haftasının son günü; Yaz tatilinde yaptıkları stajların dosyalarını Ekim ayının 1. haftasının son günü teslim etmek zorundadır Staj Dosyaları tamamlandıkları dönem içinde teslim edilmek zorundadır. Bunun dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir. STAJ SONUÇLARININ İLANI Staj Komisyonu staj defterlerinin tesliminden sonraki bir ay içinde toplanır ve duyuru panosunda sonuçları ilan eder. Staj Sonuçları ilan edildikten sonraki 5 iş günü içinde (varsa) maddi hataların düzeltilmesi için başvuruda bulunulabilir. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmez.


"YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları