Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan."— Sunum transkripti:

1 STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan

2 STAJLAR 60 iş günü(30 genel) + (30 mesleki)
4. yarıyıl bitimini takip eden yaz tatilinden itibaren yapılabilir. İlk 4 yarıyılı tamamlamayan öğrenciler staj yapamazlar. Vize haftası, final haftası ve bütünleme haftasında öğrenci tek bir dersten sınava girse bile tüm sınav haftasında yapılan stajlar kabul edilmez. Stajlar akademik tatillerde yapılır.  Okul açıldıktan sonra ve resmi tatil günlerinde yapılan stajlar sayılmaz.

3 Ancak haftada (Cumartesi dahil) en az iki serbest tam iş günü bulunan öğrenciler, öğretim ile birlikte staj yapabilir. Bu belirlemede bitirme çalışmaları dikkate alınmayacaktır. Bu iki serbest günde öğrencinin bitirme projesi, mühendislik tasarımı vb. proje dersleri hariç diğer derslerinin olmaması gerekir. Bir hafta beş iş günü olarak kabul edilir. Cumartesi günü çalışılan işyerlerinde Cumartesi günü de iş günü olarak kabul edilir. Öğrencinin, Bitirme Çalışması ve Devre Tasarımı dışında dersi olmayan günleri staj için tam iş günü sayılır. Bu iki kural yaz okulu öğretimi için de geçerlidir.

4 Genel ve Mesleki stajlar
Genel staj: Birim sorumlusu mühendis olmalı. Mesleki staj: Birim sorumlusu Elektronik Müh., Hab. Müh, Elektrik Müh, Bilgisayar Mühendisi veya Kontrol ve Otomasyon mühendisi olmalı. Genel staj bitmeden mesleki staj yapılamaz. Bölüm staj komisyonundan onay alınmak koşuluyla genel ve mesleki stajlar aynı kurumda yapılabilir. Fakat bu durumda stajların her biri farklı birimlerde yapılmalıdır.

5 STAJ YERLERİNİN TEMİNİ
Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir. Öğrencilerin temin edip önerdiği staj yerinin uygun olup olmadığına, Bölüm Staj Komisyonu karar verir. Yurt içi ve yurt dışındaki kamu veya özel kurum ve kuruluşlarının Bölüm için tahsis ettikleri stajyer kontenjanları, Bölüm Başkanlığı tarafından ilan edilir. Bu şekilde oluşan yer ve kontenjanlar, öğrenci başvurularına göre Bölüm Başkanlıkları’nca dağıtılır. Staj çalışmasının en fazla 30 (otuz) iş günlük bir devresi, Yüksek Öğretim Kurumlarının laboratuarlarında, atölyelerinde ve uygulama merkezlerinde yapılabilir.

6 STAJ BAŞVURULARINDA İZLENECEK YOL
Firma Staj Komisyonu Sigorta İşlemleri, Gamze Hn. Firmaya 1 adet öğrenci pratik çalışma formu ve 3 adet zorunlu staj formu imzalatılıp kaşelettirilir.

7 Firma Staj Komisyonu Sigorta İşlemleri, Gamze Hn. Şu belgelerle staj komisyonuna gelinir ve onaylatılır. Firmaya onaylatılan zorunlu staj formu (fotoğraflı) Firmaya onaylatılan pratik çalışma formu Takvim (staj yapılan günler işaretlenmiş.) Sağlık sigortası beyanı Öğrenci pratik sicili (fotoğraflı) Nüfus cüzdanı fotokopisi Staj defteri (fotoğraflı) Not: Eksik belgeyle gelenlerin başvuru işlemleri yapılmaz.

8 Firma Staj Komisyonu Sigorta İşlemleri, Gamze Hn. Onaylanan belgelerle B07’de Gamze Demirtaş’a gidilir. Çalışma günleri Salı ve Perşembedir. Sigorta işlemleri başlatılır. (SGK Kaydı ortalama 10 iş günü kadar sürebilmektedir.)

9 Firma Staj Komisyonu Sigorta İşlemleri, Gamze Hn. Staj komisyonuna geri gelinir ve öğrenci pratik çalışma formu, zorunlu staj formu ve sigorta kayıt belgeleri staj komisyonuna teslim edilir. Bundan sonra staja başlanabilir.

10 Staj Komisyonu Çalışma Saatleri
Staj Komisyonu Üyesi Gün Saat Oda Hamidullah Binol Pazartesi 13:00-16:00 B114 Arda Güney Salı 10:00-12:00 ve 13:00-15:00 B010 A. Kenan Keskin Çarşamba B018

11 Yurtdışında Staj Aynı işlemler yapılır.
Staj belgelerinin ingilizceleri bölümün web sayfasında mevcuttur. Staj defteri ingilizce doldurulup firma yetkilisine onaylatılır.

12 Staj Süresince… Staj defteri üniversite kırtasiyesinden temin edilebilir ya da elektronik ortamda formata uygun olarak hazırlanabilir. Tercihimiz elektronik ortamda hazırlanması ve kaydedilmesidir. Stajyer öğrenci staj süresinde yaptığı çalışmaları günlük olarak “Staj Defteri”ne tükenmez kalemle kaydeder. Staj defterinin her sayfası ve başlangıcındaki kısımlar staj yeri yetkilisince onaylanır. Öğrenciler, her staj çalışması için ayrı bir “Staj Defteri” hazırlar.

13 Staj bitiminde…. “Pratik Sicil Formu” staj yerinin yetkilisi tarafından mühürlenip kaşelenerek kapalı zarf içerisine konur. Bu zarf “Staj Defteri” ile birlikte stajın tamamlanmasından itibaren en geç 1 ay içinde staj komisyonuna teslim edilir. Bütün belgeleri bu süre içinde eksiksiz teslim edilmeyen stajlar değerlendirmeye alınmaz ve başarısız sayılır. Yaz tatilinde staj komisyonundan sadece 1 kişi 1 gün görevli olabileciğini göz önünde bulundurunuz. Staj defterleri kaybolma riskine karşı kesinlikle bölüme teslim edilmez.

14 Stajların değerlendirilmesi…
Stajların değerlendirilmesi Bölüm Staj Komisyonu tarafından yapılır. Bölüm Staj Komisyonu üyeleri, Bölüm Başkanlığı’nca kendilerine iletilen staj belgelerini inceler ve değerlendirir. Değerlendirmeler, Bölüm Staj Komisyonu tarafından kabul, red veya düzeltme isteme şeklinde yapılarak “Staj Değerlendirme Formu”nun doldurulup imzalanması ve Bölüm Başkanlığı’nca onaylanıp ilan edilmesi ile sonuçlanır. Staj defterinde düzeltme istenen öğrenci, en geç 1 (bir) ay içinde istenen düzeltmeyi gerçekleştirmek zorundadır. Aksi takdirde stajı reddedilmiş sayılır. Bu süre sonunda öğrencinin durumu, Bölüm Staj Komisyonu tarafından tekrar değerlendirilir ve değerlendirme sonucu yazılı olarak Bölüm Başkanlığı’na bildirilir.

15 Staj muafiyeti Öğrencilerin, daha önceki eşdeğer Yüksek Öğretim Kurumlarında, öğrenimleri sırasında yapmış oldukları stajlardan -belgeledikleri takdirde- muaf tutulma istekleri Bölüm Staj Komisyonu tarafından incelenir. Bu başvuruların kabul veya reddedilmesinde Bölüm Staj Komisyonu’nun kararı doğrultusunda Bölüm Başkanlığının önerisi ile Fakülte Yönetim Kurulu yetkilidir. Bu durumdaki öğrencilerin, kayıt oldukları ilk yarıyıl içinde ilgili Yüksek Öğretim Kurumundan staj belgelerini getirmeleri gerekmektedir. Belirtilen yarıyılda staj belgelerini getirmeyen öğrencinin staj muafiyet istekleri kabul edilmez.

16 Teşekkürler…


"STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları