Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI. 1- 2 Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI. 1- 2 Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript."— Sunum transkripti:

1 ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI

2 1- 2 Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript ( Biriminizdeki Öğrenci İşlerinden alabilirsiniz.) 3- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ne Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 4- Zorunlu Yabancı Dil Programı Uygulayan Bölüm/Program için kendi kurumlarından alacakları muafiyet belgesi) 5- Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sayfasında bulunan Hizmet Sorgulama Sayfasından>Hizmet Bilgisi>Hizmet Bilgisi 4A ve Hizmet Bilgisi 4B linkleri açılarak, her iki sayfanında çıktısı.

3 -Aday Öğrenci Başvuru Formu bilgisayar ortamında doldurulup, resim yapıştırılarak, ıslak imzayla Birim Temsilcilerine teslim edilecektir. -Elle doldurulan belgeler kabul edilmeyecektir.

4 -Belgeler hazırlandıktan sonra adayın şahsen Farabi Birim Temsilcisine teslim etmesi gerekir. -Hatalı başvuru belgeleri konusunda sorumluluk öğrenciye aittir.

5 -Başvurular bittikten sonra Ofisler ön değerlendirme yaparlar. Aynı Üniversite ve Bölüme kontenjan fazlası başvuru olması halinde yüksek ortalaması olan öğrencinin başvurusu gönderilir. -Başvurular esnasında bu durum olursa öğrenci aranarak Farklı bir Üniversiteye gitmek isterse başvurusunu tarihler geçmeden değiştirmesi istenir.

6 Burs Ödenmesi -Öğrenci, bursunu YÖK tarafından belirlenen süre dahilinde düzenli aylıklar halinde kendi kurumundan alır. -Öğrenci Güz yarıyılı için 4 ay, Bahar yarıyılı için 4 ay olmak üzere toplam 8 ay burs alır. -Ödemenin yapılabilmesi için, Harcama Talimatı, Muhasebe İşlem Fişi ve Banka Ödeme Listesi düzenlenip Harcama Yetkilisinin onayı ile Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına teslim edilir ve burslar Farabi Özel Hesabından öğrencilerin hesaplarına aktarılır. (Bk. Mali Süreç) -Toplam burs tutarının %70’i, öğrenim gördüğü süre boyunca aylıklar halinde öğrenci hesabına yatırılır.

7 TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ. Farabi Kurum Koordinatörlüğü


"ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI. 1- 2 Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları