Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI"— Sunum transkripti:

1 NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
Not tuttuğunuz kâğıt konusunda cömert olun. Hiçbir zaman küçük bir kâğıda veya küçük küçük yazarak sıkıştırmaya çalışarak not tutmayın. Not tuttuğunuz bir defteriniz olsun. Sayfanın altında, üstünde ve sol tarafında boşluk bırakarak not alın. Böylece bu boşluklara daha sonra gelen bilgileri veya kendi düşüncelerinizi eklemeniz mümkün olabilir.

2 NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
Her yeni fikri, yeni bir satıra yazın. Kendiniz için bir kısaltma dili belirleyin ve not tutarken bunu kullanın. Konuşmanın hızlı aktığı yerde bir çizgi (____) koyun. Bu kaçırdığınız kelimelerin yaklaşık miktarını belirler ve bunu tamamlamanız gerektiğini size hatırlatır.

3 NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
J.Mclevish: Dersin sonunda, öğrenilenlerin sadece % 55’i hatırlanabilir. Bir hafta sonra bu oran % 17’ye düşer.” Kâğıdınıza geçireceğiniz şema, şekil, tablolar varsa bunlara uygun boş yer bırakın. Notlarınızı temize çekin. Bunları mümkünse notları tuttuğunuz gece, bu mümkün değilse en geç bir sonraki dersten önce yapın. Notları temize çekerken, boşlukları dolduracak, konu üzerinde düşünecek ve iyi tekrar yapmış olacaksınız. Böylece sınava hazırlanmanız kolaylaşmış olacaktır.

4 NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI TUTMA
Kişi öğrendiklerinin % 70’ ini bir saat, % 80’ ini de bir gün içinde unutur. Önemli kelimelere dikkat çekmek için kendi belirlediğiniz sembolleri kullanın. Büyük harflerle yazın; daire veya kare içine alın; altını çizin, (* , −− ), renkli kalem kullanın. Öğretmenin bu önemlidir dediğini yazın ve onu altını çizerek işaretleyin. Yanlışları silmeyin veya karalamayın, üzerine bir çizgi çekin, bu size zaman kazandırır.

5 NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
Cümleler arasında boşluk bırakın, konuyu çalışırken bu satırlara eklemek istediğiniz notları alabilirsiniz. Ana başlıklar, alt başlıklar kullanın. Ana başlıkları kenar çizgisine koyun, alt başlıkları daha içeriden yazın. Sınav için yapılan ön çalışmalarda, not tutarak çalışan öğrencilerin, not tutmadan çalışanlara oranla daha başarılı oldukları saptanmıştır.


"NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları