Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2

2 1- Hücreleri Biçimlendirmek
1- Yazı Tipini Değiştirmek Yazı biçimini değiştirmek için; 1.Yol Yazı tipini değiştireceğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Yazı tipi komutu tıklanarak istenilen yazı biçimi seçilir.

3

4 2. Yol Yazı tipini değiştireceğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır ve gelen menüden Format Cells komutu seçilir. Ekrana gelen menüden Font sekmesi tıklanarak istenilen biçim seçilir.

5

6 2.Yazı Boyutunu Değiştirmek
Yazı tipi boyutunu değiştirmek için ; Yazı tipi boyutunu değiştireceğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Font Size komutundan istenilen yazı boyutu seçilir.

7 2. Yol Yazı tipi boyutunu değiştireceğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır ve gelen menüden Format Cells komutu seçilir. Ekrana aşağıdaki gibi gelen pencereden Font sekmesi tıklanarak istenilen yazı tipi boyutu seçilebilir.

8 3.Yazıyı Kalın, İtalik ve Altı Çizili Yapmak
Çalışma sayfasında bulunan hücrelerdeki yazıları kalın, italic, altı çizili olarak değiştirmek için; İşlem yapmak istediğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Bold, Italic veya Underline komutu tıklanır.

9 Kalın yazı tipi için; Bold (CTRL+B)
Italic yazı tipi için; Italic (CTRL+I) Altı çizili yazı tipi için; Underline (CTRL+U)

10 4.Yazı Rengini Değiştirmek
Yazı tipi rengini değiştirmek için; 1.Yol Yazı tipi rengini değiştireceğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Font Color komutundan istenilen yazı rengi seçilir.

11 2. Yol Yazı tipi rengini değiştireceğimiz hücreler seçilir Farenin sağ tuşu tıkanır ve gelen menüden Format Cells komutu seçilir. Ekrana aşağıdaki gibi gelen pencereden Font sekmesi tıklanarak Color liste kutusundan istenilen renk seçilir ve Ok tıklanılır.

12 5.Hücrelere Kenarlık Eklemek
Çalışma sayfamızdaki hücrelere kenarlık eklemek için; Kenarlık eklemek istediğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır ve gelen menüden Format cells komutu tıklanır.

13 Ekrana yandaki gibi format cells isimli pencereden border sekmesi tıklanır.
Line bölümündeki Color açılır liste kutusundan çizgi rengi seçilir. Style listesinden ise kenarlık olarak kullanacağımız çizgi türü seçilir. Present bölümünde; None butonu seçili olan hücrelerin kenarlıklarını kaldırır

14 Outline butonu seçili hücrelere dış kenarlık ekler.
Inside butonu ise seçili hücrelerin iç klavuz çizgilerine kenarlık ekler. Border bölümü ise hücre aralığındaki kılavuz çizgilerine ayrıntılı olarak kenarlık eklememizi sağlar.

15 2. Yol Kenarlık eklemek istediğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Borders komutu tıklanarak istenilen kenarlık seçilerek eklenir.

16 6.Hücrelerdeki Verileri Hizalamak
Hücrelerde bulunan verileri hizalamak için; Hizalama yapmak istediğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır gelen menüden Format cells komutu tıklanır. Aşağı taraftaki gibi ekrana gelen pencereden Alignment sekmesi tıklanır.

17 Text alignment; hücrelermizin Horizontal (yatay) olarak hücredeki metinleri sağa sola veya ortaya Vertical (Dikey) olarak ise verilerin hücrenin altına, üstüne veya ortasına ayarlamamızı sağlar. Wrap Text: hücreye girdiğimiz veriler hücreye sığmadığı durumlarda bir alt satıra yazdırmayı sağlar. Shrink to fit : hücreye girdiğimiz veriler hücreye sığmadığı durumlarda veriler hücreye sığacak şekilde küçültür.

18 1.Uygulama

19 1.Uygulama Tabloyu oluşturunuz ve dış kenar çizgisiniz rengini ve kalınlığını yapınız. Yazı boyutunu,rengini ve karakterini değiştiriniz. Arka plan renklerini değişiniz. Satır ve sütunları ayarlayınız. Başlık kısmındaki yazıları ayarlayınız ve renklerini değişiniz.


"SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları