Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BESLENME ALIŞKANLIKLARI. A İ LE BÜYÜKLER İ M NASIL BESLEN İ YORDU? Aile büyüklerimizin beslenme şekilleri; 1-Meyve ve sebzelerini kendileri yetiştirirlerdi,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BESLENME ALIŞKANLIKLARI. A İ LE BÜYÜKLER İ M NASIL BESLEN İ YORDU? Aile büyüklerimizin beslenme şekilleri; 1-Meyve ve sebzelerini kendileri yetiştirirlerdi,"— Sunum transkripti:

1 BESLENME ALIŞKANLIKLARI

2 A İ LE BÜYÜKLER İ M NASIL BESLEN İ YORDU? Aile büyüklerimizin beslenme şekilleri; 1-Meyve ve sebzelerini kendileri yetiştirirlerdi, 2-Unu ve ekme ğ i kendileri yaparlardı, 3-Yedikleri ve içtikleri şeyler tamamen do ğ aldı, 4-Sularını do ğ al kaynaklardan elde ederlerdi, 5-Et, süt, yumurta vb. ihtiyaçlarını besledikleri hayvanlardan elde ederlerdi, 6-So ğ utucu olmadı ğ ı için etleri kurutarak veya kavurma yaparak tüketirlerdi, 7-Bazı meyve ve sebzeler kışın kullanılmak üzere yazın güneşte kurutularak saklanırdı, 8-Hazır yiyecekler çok fazla olmadı ğ ı için salça vb. birçok yiyecek evde hazırlanırdı, 9-Kışlık yiyecekler imece usulü hazırlanırdı, 10-Yemekler sobada yada odun ateşinde pişerdi.

3 Günümüzde; 1-Genellikle hazır yiyecekler tüketiyoruz, 2-Yiyecekleri mevsiminde tüketmenin dışında,mevsim dışı tüketiyoruz, 3-Yiyeceklerimiz do ğ al de ğ il(iyi ve çok ürün almak için kimyasal maddeler kullanılıyor), 4-Sanayileşmenin gelişmesi ile birlikte hazır yiyecek sektörü oluşmuş ve buna ba ğ lı olarak toplumda hazır yiyecek tüketme alışkanlı ğ ı başlamıştır, 5-Hava, toprak ve suyun kirlenmesi ile birlikte yiyecekler azalmaya başlamıştır, 6-Bayanların çalışma hayatına girmesiyle hazır yiyecek tüketimi artmıştır, 7-Emek harcanarak yapılan yemekler yerine hazır yiyecekler tüketilmeye başlanmıştır, 8-Hayvansal yiyeceklerden bitkisel yiyeceklere yönelme başlamıştır, 9-Dengeli ve düzenli beslenmiyoruz.

4 1-Emek harcanarak yapılan yemekler yerine hazır yiyecekler tüketilmeye başlanmıştır, 2-Hayvansal yiyeceklerden bitkisel yiyeceklere yönelme başlamıştır, 3-Yer sofraları yerine masalarda yemek yenmektedir, Geçmişte insanlar do ğ al yiyeceklerle besleniyordu. Yiyeceklerini emek harcayarak kendileri hazırlıyorlardı. Bunun sonucunda daha sa ğ lıklıydılar(enerji harcadıkları için çok kilo almıyorlardı).Yiyeceklerde kimyasal maddeler olmadı ğ ı için hastalıklar azdı.Oysa ki günümüzdeki yiyecekler insan sa ğ lı ğ ını olumsuz yönde etkiliyor.Ayak üstü ve hazır olarak tüketilen yiyecekler sa ğ lı ğ ımızı olumsuz yönde etkilemektedir.Örne ğ in; Obezite, Diş çürümeleri, Mide, ba ğ ırsak rahatsızlıkları ve Gelişim bozuklukları meydana gelmektedir.

5


"BESLENME ALIŞKANLIKLARI. A İ LE BÜYÜKLER İ M NASIL BESLEN İ YORDU? Aile büyüklerimizin beslenme şekilleri; 1-Meyve ve sebzelerini kendileri yetiştirirlerdi," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları