Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İbrahim (as)’in babasına istiğfar dilemesinin şekli ve zamanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İbrahim (as)’in babasına istiğfar dilemesinin şekli ve zamanı"— Sunum transkripti:

1 İbrahim (as)’in babasına istiğfar dilemesinin şekli ve zamanı
1. İnanç bağı her şeyin önündedir. Bu bağın dışındaki bağlar bir noktaya kadar geçerli olup, ahirette geçerli olmayacaklardır.

2 2. Davet usulünde sadece tebliğin değişik metotlarını kullanmak yeterli olmayıp, dua boyutu da unutulmamalıdır. 3. Bir kimse iman eder ama ailesinden biri iman etmezse onlarla olan ilişkiler koparılmaz. İnanç bağı olmasa dahi akrabalık gibi birtakım ilişkiler devam eder ve insan bu bağları gözetmek zorundadır.

3 4. Kişileri değerlendirirken toptancı yaklaşımlardan kaçınmalıyız
4. Kişileri değerlendirirken toptancı yaklaşımlardan kaçınmalıyız. Bir kimsenin iyiliklerinin ağır basması onun yanlışlarını görmememizi gerektirmediği gibi yanlışlarının da çok olması onun iyiliklerini görmememizi gerektirmez.

4 5. Bir babanın hatası ne olursa olsun, evlatlarının ona şefkatle ve saygıyla yaklaşmaları ve mücadele edeceklerse de güzel bir şekilde etmeleri gerekmektedir.

5 6. Hata yapan kimselere hatalarını söylerken önce onlara içerisinde bulundukları durumun tutarsızlıklarını göstermeliyiz.

6 7. İnsanların yanlışlarını gösterirken: “Sen şöyle yanlış yapıyorsun” demek bir metot olduğu gibi onun yanlışlarını söylemeden doğru davranışı göstermek de bir metottur.

7 8. Verilen söz ve ahitler Allah’ın emrine muhalif olmamalıdır
8. Verilen söz ve ahitler Allah’ın emrine muhalif olmamalıdır. Dine aykırı sözlerin bağlayıcılığı ve uygulanabilirliği yoktur.

8 9. İnsan, sahip olduğu inanç ve düşüncelerini gerektiği kadar vahiy ve akıl süzgecinden geçirmelidir.

9


"İbrahim (as)’in babasına istiğfar dilemesinin şekli ve zamanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları