Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANNE-KIZ İLİŞKİSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANNE-KIZ İLİŞKİSİ."— Sunum transkripti:

1 ANNE-KIZ İLİŞKİSİ

2 MUSA (AS)’NIN ANNESİ VE KIZI

3 1. Kadınlarda duygusallığın fazla olduğuna işarettir
1. Kadınlarda duygusallığın fazla olduğuna işarettir. Allah, Musa’yı koruyacağına ve tekrar kendisine döndüreceğine dair vahyetmesine rağmen o yine de duygularına esir düşmüş ve kızını Hz. Musa’yı araştırması ve onun durumu hakkında bilgi getirmesi için göndermiştir.

4 2. Yapılan bir işte netice ne olursa olsun tedbir elden bırakılmamalıdır. Musa (as)’nın annesinin duygusal davranışları karşısında, kız kardeşi son derece akıllı ve tedbirli hareket ederek olayın ortaya çıkmasına engel olmuştur.

5 3. Akıllı kadın kocasının olumlu kararlarında etkili olan kadındır
3. Akıllı kadın kocasının olumlu kararlarında etkili olan kadındır. Kadın kocasını olumsuz yönlerde değil de olumlu yönlerde kanalize etmelidir.

6 4. Aile fertleri arasında dayanışma ve işbirliği çok önemlidir
4. Aile fertleri arasında dayanışma ve işbirliği çok önemlidir. Bu şekilde hareket edilen aile yapıları içerisinde olumlu neticeleri almak daha kolaydır.

7 İMRAN’IN HANIMI VE HZ. MERYEM

8 1. İyi bir annenin nasıl olması gerektiğinde örnek bir modeldir. Hz
1. İyi bir annenin nasıl olması gerektiğinde örnek bir modeldir. Hz. Meryem, bebekliği süresince çocuğu ile ilgilenen, ileriki yaşlarında onu güçlü bir imanla yüzleşmeye teşvik eden, görevine bağlı bir anne idi. Yine anne ile evlat arasındaki sevgi ve iletişim bağının ne şekilde olmasını temsil etmesi açısından şefkatli bir anne modeliydi .

9 2. Kocası olmayan kadınlar için bir teselli ve onların namuslarını koruyarak nefislerini güzelleştirebilecekleri noktasında bir örnektir.

10 3. Çocuğun yetişmesinde annenin kişilik yapısı ve eğitim dururmu son derece önemlidir. İyi bir anne eşi olmasa dahi güzel çocuklar yetiştirebilir.

11 4. Verilen sözlerin yerine getirilmesi esastır
4. Verilen sözlerin yerine getirilmesi esastır. Yapılan adaklarda Allah’a verilen birer söz olmalarından dolayı yerine getirilmelidir.

12


"ANNE-KIZ İLİŞKİSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları