Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”"— Sunum transkripti:

1 Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Tıklayınız lütfen Uzmanlar ... “ Çocuklarınıza hayal ettiklerinizin tümünü veremediğiniz için üzülmeyiniz... Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.” ( Auteur anonyme )

2 “Elbette çalışıyorum “ diye cevap verdi Anna. “Ben bir anneyim."
Bir gün, Anna isminde bir kadın trafik ehliyetini yenilettirmek için gitti. Ona mesleğinin ne olduğunu sorduklarında bir an tereddüt etti. Zira bunu nasıl anlatabileceğini bilemiyordu. Görevli: “Ne işle meşgul olduğunuzu, çalışıp çalışmadığınızı bilmek istiyorum ?“ diye ısrar etti. “Elbette çalışıyorum “ diye cevap verdi Anna “Ben bir anneyim." “Özür dilerim bayan! Ama biz bunu meslek gibi kabul etmiyoruz.Ben bunu ev kadını olarak yazacağım.” diye soğuk bir şekilde cevap verdi görevli.

3 Doldurulması gereken belge Marta ya çok uzun ve karmaşık geldi.
Anna nın bir arkadaşı olan Marta, bu olayı duydu ve birkaç gün kadar bu konu üzerinde düşündü. Bir gün kendisi de aynı durumla karşı karşıya kaldı Karşısında bulunan, etkili ve deneyimli olduğu belli olan üst düzey bir kadın yetkili idi. Doldurulması gereken belge Marta ya çok uzun ve karmaşık geldi. Birinci soru şuydu : “Ne işle meşgul oluyorsunuz?" Marta bir an düşündü ve doğal olarak aşağıdaki şekilde cevap verdi:

4 “ Ben , çocuk gelişimi ve insan ilişkileri konusunda bir uzmanım."
Görevlinin aptallaşmış, şaşkın bakışları altında Marta cevabını kelime kelime tekrar etti. Gerekli notu aldıktan sonra, genç görevli ona şu soruyu yöneltmek cesaretini gösterdi: “Gerçekte ne iş yaptığınızı söyler misiniz?" Hiç şüpheye yer vermeyecek, kesin , sakin ve de ciddi bir şekilde Marta : “Ben, evimde ve evimin dışında, uzun vadeli bir programa bağlı bir tez hazırlıyorum.“ diye izah etti

5 Ailesini düşünerek devam etti:
“ Ben bir ekibin başındayım ve değişik dört projeyi gerçekleştirmekle görevliyim.Tam gün olarak,hiçbir saat sınırlaması olmaksızın ve de yalnız olarak çalışıyorum. Normal olarak günde 14 saat ve bazen de 24 saat çalışmak zorundayım Marta, yavaş yavaş sorumlukları anlatırken, görevlinin gerekli notları alırken daha saygılı bir şekilde konuşmaya başladığını gördü. Marta evine döndüğünde ekibi hazırdı: 13, 7 ve 3 yaşlarında üç küçük kız.

6 Merdivenleri çıkarken, altı aylık güzel bir bebek olan en küçük projesinin yeni bir tondaki sesini duydu. Marta, çok mutlu bir şekilde onu kollarına aldı ve bütün sorumluluklarına ve zamanın çoğun hiç dinlenmeksizin hasretmesine rağmen, anne olmanın güzelliğini ve asaletini düşündü... “Anne pabuçlarım nerede?Anne, görevlerimi yapmama yardım edecek misin? Anne, bebek durmadan ağlıyor. Anne beni almak için okula gelecek misin? Anne beni bale kursuna götürecek misin? Anne bana…satın alacak mısın…?Anne...? Anne…?"

7 Halalar ve teyzeler ise uzman yardımcıları.
Marta, yatağın kenarına ilişmiş olarak: “Eğer kendisi çocuk gelişimi ve halkla ilişkiler konusunda uzman ise, büyük anneleri nasıl nitelemeli?“ diye düşündü Ve biraz düşündükten sonra onu da buldu. Büyük anneler: çocuk gelişimi ve halkla ilişkiler konuşun da şef uzmalrdı. Onların anneleri ise, büyük şefler idi. Halalar ve teyzeler ise uzman yardımcıları. Ve ister anne,ister eş, ister dost veya sırdaş olsunlar tüm anneler: yaşamı iyileştirme konusunda özel uzmanlardır.

8 Sende sevgi konusunda uzmanlaş.
Herhangi mesleki dalda uzmanlık olmak üzere diploma ve etiketlerin büyük önem taşıdığı dünyamızda, Sende sevgi konusunda uzmanlaş.

9 Bu mesajı tanıdığın tüm kadınlara gönder...
Ve onlara, günün her saatinde mutlaka onları düşünen birilerinin olduğunu göster....

10 Bu gün ... Ve daima... Bir kadını mutlu et!!! Özellikle de...
Kendin de mutlu ol !!! 

11 Tercüme:Yusuf Haznedaroğlu
SON Tercüme:Yusuf Haznedaroğlu


"Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları