Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz."— Sunum transkripti:

1 Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.
Eskipazar Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu

2 Aile okulu derslerinde;. Aile içi iletişimi artırmanın yollarını,
Aile okulu derslerinde; *Aile içi iletişimi artırmanın yollarını, *Aile içi huzuru derinleştirmenin unsurlarını, *Aile yapısını kuvvetlendirmenin ögelerini, *Aile yuvamızda mutluluğa götüren faktörleri değerlendirmeye çalışacağız.

3 AİLE: HAYATA AÇILAN PENCERE
Aile, “tek başına” olmaktan kurtulup, “can yoldaşına” kavuşmaktır… Aynı çatı altında yalnızlık ve yabancılık değil!

4 “Ve O, iki eşi, erkeği ve kadını yarattı
“Ve O, iki eşi, erkeği ve kadını yarattı.” (Necm, 53/45) “Kadınlar, erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yarıdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 94)

5 Aile, geçim, huzur ve sükûnettir… Uyuşmazlık, çatışma ve sürtüşme değil!

6 “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de Allah’ın varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” (Rûm, 30/21)

7 “Müminlerin iman bakımından en olgun olanları, ahlâkı en iyi olanlardır. Sizin en hayırlılarınız da eşlerine karşı en iyi davrananınızdır.” (Tirmizî, Radâ’, 11)

8 Aile, sevgi, ilgi ve gönül birliğidir… Nefret, kin ve düşmanlık değil!

9 “Onlar (hanımlarınız) sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz.” (Bakara, 2/187)

10 “Mümin bir kimse mümine olan eşine nefret beslemesin; çünkü onun bir huyunu beğenmezse de hoşlanacağı başka bir huyu mutlaka vardır.” (Müslim, Radâ’, 61)

11 Aile, hoşgörü, şefkat ve merhamettir… Eziyet, baskı ve şiddet değil!
. Aile, hoşgörü, şefkat ve merhamettir… Eziyet, baskı ve şiddet değil!

12 “Kadınlar konusunda Allah’tan sakının
“Kadınlar konusunda Allah’tan sakının! Çünkü siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve Allah’ın adıyla (nikâh kıyarak) onları kendinize helâl kıldınız.” (Müslim, Hac, 147)

13 Hz. Âişe diyor ki: “Resûlullah (sas), bir kadına ya da bir hizmetçiye bir tek tokat bile atmadı!” (Müslim, Fedâil, 79) Enes b. Mâlik diyor ki: “Hz. Peygamber’e on yıl hizmet ettim. Bana bir kez bile ‘Öf!’, ‘Niye böyle yaptın?’ ve ‘Niçin şöyle yapmadın!’ demedi.” (Buhârî, Edeb, 39)

14 Aile, dürüstlük, güven ve sadakattir… Yalan, hile ve ihanet değil!

15 “Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır. Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını korusunlar.” (Nûr, 24/30-31)

16 “Kişinin sahip olabileceği en büyük hazineyi sana söyleyeyim mi
“Kişinin sahip olabileceği en büyük hazineyi sana söyleyeyim mi? Kocası yüzüne baktığında ona huzur veren, kendisinden (meşrû) bir şey istediğinde yerine getiren ve kocasının yokluğunda onu(n saygınlığını) koruyan iyi huylu bir kadın!” (Ebû Dâvûd, Zekât, 32)

17 Aile, iyilikte yardımlaşma ve adalettir…
Kötülükte işbirliği ve haksızlık değil!

18 “Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır
“Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Tevbe, 9/71)

19 Aile, “eşref-i mahlûkât” olan insanın yetiştirildiği bir kulluk mektebidir…

20 “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.” (Furkân 25/74)

21 Ve aile, imtihandır…

22 “Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun.”
(Tahrîm, 66/6) “Şüphesiz hüsrana uğrayanlar kıyamet gününde kendilerini ve ailelerini hüsrana sokanlardır.” (Zümer, 39/15) “Dikkat edin! Hepiniz çobansınız ve hepiniz yönetiminiz altındakilerden mesulsünüz.” (Müslim, İmâre, 20)

23 Allah’a c.c TEŞEKKÜRLER… Aile Okulu Derslerimize
katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Her cuma günü yatsı namazında buluşmak üzere Allah’a c.c emanet olunuz. Hazırlayan: Mahmut Rauf ARCAKLIOĞLU Eskipazar İlçe Müftüsü


"Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları