Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Makara bir eksen etrafında dönebilen yuvarlak bir plak ve ona sonunda askısı olan bir çerçevenin tuturulduğu bir cihazdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Makara bir eksen etrafında dönebilen yuvarlak bir plak ve ona sonunda askısı olan bir çerçevenin tuturulduğu bir cihazdır."— Sunum transkripti:

1

2  Makara bir eksen etrafında dönebilen yuvarlak bir plak ve ona sonunda askısı olan bir çerçevenin tuturulduğu bir cihazdır.

3  Makaralar başlıca ikiye ayrılır  Hareketli makaralar  Hareketsiz makaralar

4  Makranın kullanılışında çerçevesi hareketsiz bir yere asılı ise makaraya hareketsiz makara denir.  Hareketsiz makarayla iş yaparken kuvvet tasarufu değil kıvvetin yönü uygun bir şekilde değişmektedir.

5  Kuvvetten kazanç sağlamaz.  İp ne kadar çekilirse yük de okadar yükselir.  Örneğin:İpi 2 metre çekersek yük de iki metre yükselir.

6  Bu makaralar hareket ederler. Makarayla kaldırılan yük, çekilen yönde makarayla hareket ederler.  Böyle makarayla yükün yarısı kadar kuvvet uygulanır. Hareketli makarada: Kuvvet=Yük/2 F =P/2

7

8


" Makara bir eksen etrafında dönebilen yuvarlak bir plak ve ona sonunda askısı olan bir çerçevenin tuturulduğu bir cihazdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları