Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular"— Sunum transkripti:

1 Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Fotoğrafcılıkta Kompozisyon (Kadraj)
Kadraj, fotoğraf makinenizin vizöründen görünendir. Çektiğiniz fotoğrafın doğru orantılı olarak çerçeveye girmesidir. İlgi merkezini ön plandaki nesnelere çerçevelemek fotoğrafta yer alan asıl konuyu diğerlerinden ayırt etmek için gereken derinlik hissini kazandırır. Bir fotoğrafta, kadraja karar vermek konuya bağlıdır. Çerçeve olarak neyin kullanılacağı buna göre değişecektir. Kadrajlamanın belirli bir kuralı yoktur. Önemli olan bol bol fotoğraf incelemek, pratik yapmaktır. İlk baslarda kadrajlama bir sorun olarak gözükse de zamanla kendiliğinden gelişerek harika kompozisyonlara dönüşecegi kesindir...

30 Kompozisyon nasıl hazırlanır neye göre uygulanır?
Öncelikle fotoğrafını çekmek istediğiniz konuyu iyice incelemelisiniz, denklanşöre basmadan önce kafanızda çeşitli şekillerde hayal edip en iyisine karar verdikten sonra denklanşöre basmalısınız. Ayrıca yaratacağınız kompozisyonda ışığın önemi oldukça fazladır, ışığı mümkün olduğunca iyi kullanırsanız hem kompozisyonu yaratmış hem de en iyi verimi almış olursunuz.

31 1/3 Kuralı Fotoğrafı çekmeden önce kare, yatay ve dikey olarak üçe bölünür.
Bu çizgilerin kesiştiği noktalar iyi bir kompozisyonda ilgi merkezinin yerleşebileceği dört seçeneği gösterir. Genel olarak konunun tam karenin merkezinde yer aldığı fotoğraflar, konunun merkezden uzakta yer aldığı fotoğraflardan daha az hareketli ve daha az heyecan vericidir. Konunun merkezden kaydırıldığı fotoğraflarda üçte bir kuralı ’ndan (Altın oran) yararlanılabilir. Manzara fotoğraflarında da ufuk çizgisi de üçte bir kuralına göre yerleştirilebilir. Ufuk çizgisini merkeze yerleştirmekten kaçınmalıdır.

32

33

34

35

36

37


"Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları