Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BURCUGÜL B İ LG İ N 20110954037 TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BURCUGÜL B İ LG İ N 20110954037 TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI."— Sunum transkripti:

1 BURCUGÜL B İ LG İ N 20110954037 TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI

2 Bu sunumda ; Web 2.0 nedir ? Web 2.0 e ğ itimde nasıl kullanılabilir ? Web 2.0 araçları nelerdir ? konuları yer almaktadır.

3 Web 2.0 Nedir ? Web 2.0 toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayı ş ına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özeliliklere sahip, %100 kullanıcı odaklı olabilen ve internet anlayı ş ını bütünüyle de ğ i ş tirecek bir konsepttir.

4 Web 2.0 Araçlarının Eğitimde Kulanımı Öğrenmeyi destekler Grup çalışması alışkanlığı kazandırır. Etkili öğrenmeyi sağlar. Üst düzey düşünme becerileri kazandırır. Bilgisayar okur-yazarlığı kazandırır. Yapılandırmacı problem çözme alışkanlığı kazandırır.

5 Web 2.0 Araçları Google Bloglar Facebook Twitter Wikiler

6 Google Google, “googol” sözcüğünün üzerinde oynanmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan “googol” sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terimdir. Google’ın bu terimi kullanması, şirketin dünyadaki tüm bilgiyi organize etme misyonunu yansıtır.

7 Bloglar Bir konu, düşünce vb. için kurulmuş tek bir platform üzerinden bir çok kişiye farklı sayfa seçenekleriyle ulaşılmasını sağlayan bir web 2.0 aracıdır. Blog bir sayfa üzerinde tarihe göre ters sırada listeleşmiş içeriklerden oluşan web sayfaları olarak tanımlanır.

8 Facebook Günümüzün en yaygın kullanılan sosyal paylaşım sitesidir. Bu site aracılığı ile fotoğraf, video,pdf, ppt, word gibi birçok dosya ve içerik paylaşılabilir. Grup sayfaları oluşturulabilir ve böylece kolayca toplantı yeri ve zamanı ayarlanabilir. Facebook üyesi diğer bireylere veya gruplara arkadaşlık isteği gönderebilir ve onlar ile mesajlaşabilir. Facebook ta diğer bazı Web 2.0 araçları gibi beğen ve yorum sekmeleri barındıdır.

9 Twitter Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir sosyal paylaşım sitesidir.

10 Wikiler Vikipedi projesinin, 2003'te hayata geçen Türkçe koludur. Kurulduğu günden itibaren, internetin en geniş kaynak sitesi olma yönünde ilerlemektedir. Vikipedi, içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedidir. Bu site wiki teknolojisini kullanır, yani dünya üzerinde internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişi, -çok az sayıdaki korumalı sayfa dışındaki- tüm sayfalarda ekleme, çıkartma, düzenleme yapılabilir.

11 KAYNAKLAR http:// tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Hakk%C4%B1 nda http:// tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Hakk%C4%B1 nda http://www.marmaraweb.com/mw2010/web -2.0-kavrami-ve-web-2.0-teknolojileri-2.html http://www.marmaraweb.com/mw2010/web -2.0-kavrami-ve-web-2.0-teknolojileri-2.html http://facebook.nedir.com/ http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 http://google.nedir.com/#ixzz2TAuQDBbn


"BURCUGÜL B İ LG İ N 20110954037 TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları