Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı"— Sunum transkripti:

1 Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı
Sempervivum tectorum Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı

2

3 Familyası Crassulaceae dır.
GENEL ÖZELLİKLERİ Familyası Crassulaceae dır. Herdemyeşil ve çok yıllık bir bitkidir. Anavatanı bilinmiyor ama Güney Avrupa Dağlarında yetiştiriliyor. Bütün yıl yapraklıdır. 4 mevsimde de dayanıklıdır cm boy yapar . Yapraklar rozet şeklinde sukkulent; yeşil, kırmızı, mor veya sarı olabilir.

4 Çiçekler erseliktir ve böcekler tarafından tozlaşma görülür
Çiçekler erseliktir ve böcekler tarafından tozlaşma görülür. Çiçekler mor,kırmızı ve pembe renktedir. Dallı saplarda görülür. Haziran ve Temmuzda çiçeklidirler. Tohumlar temmuz-ağustos arası olgunlaşır.

5

6 EKOLOJİK İSTEKLERİ Yarı gölgeli ve güneşli bölgelerde yetiştirilmelidir. Kuru toprağı sever. Nem ihtiyacı fazla değildir. Minimum -12°C , maksimum ise 35 °C sıcaklıkta kalabilir.

7 BAKIMI Tohum yaprak çelik ya da stolon uçlarıyla üretim yapmak mümkündür. Ekim zamanı Ağustos – Eylül aylarında gerçekleşmelidir. Sulama işlemi orta derecede olmalıdır. Sık sık sulanması gerekmez .

8 PEYZAJ DÜZENLEMELERDE KULLANIMI
Daha çok yapraklarıyla ön plandadır. Rozet yaprakları; doku ve renk özellikleriyle soliter olarak kullanılabilir. Ya da kaya bahçelerinde grup halinde çiçekleriyle ön planda olan bitkilere fon oluşturabilir. Ayrıca yaprakları yenilebilir. Ve içecek yapımında kullanılır.

9

10

11

12

13


"Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları