Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLG 224 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ II Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLG 224 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ II Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ."— Sunum transkripti:

1 BİLG 224 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ II Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ

2 Dersin Amacı  Ağ İşletim Sistemleri I ‘de işlenen konular üzerine bir Linux sistemin kurulumu ayarlamaları ve güvenliğiyle ilgili eklemeler yapmak.

3 Ders İçeriği  Giriş ve Fedora Core 8 Kurulumu  Temel Ağ Bilgisi  Linux Ağ Komutları  Linux’te Ağ Tasarımı  DHCP kurulumu ve konfigürasyonu  DNS kurulumu ve konfigürasyonu  Web Sunucu (Apache) kurulumu ve konfigürasyonu  Linux Sistemlerde Güvenlik  TCP Wrappers ve Xinetd konfigürasyonu  IPTables konfigürasyonu  Kabuk Programlama (Opsiyonel)

4 Ders Kitabı “Linux Ağ Yönetimi ” Görkem Çetin, Barış Metin, Seçkin Yayınları

5 Değerlendirme (Geçici) PUAN  Uygulama-Ödev 30  Quiz10  Vize 20  Final 40

6 İrtibat  Mail:  msarioz@fatih.edu.tr msarioz@fatih.edu.tr  Web Sitesi:  www.fatih.edu.tr\~msarioz www.fatih.edu.tr\~msarioz  Oda:  B-421

7 Sizden Beklenenler  Devamsızlık yapmamanız.  Derse zamanında gelmeniz,  Derste iken öğretim elemanını dikkatli dinlemeniz,  Ödevler öğrendiğiniz bilgileri pekiştirmeniz amacıyla verildiğinden ödevleri kendiniz yapmanız,  Sadece öğretim elemanın hazırladığı ders notları ile kalmayıp ek araştırma yapmanız.  Derste yapılacak her türlü uygulama, quiz, sınav ve ödevlere katılım sağlamanız.

8 Sizden Beklenenler  Quiz ve sınavlarda kopya çekme girişiminde bulunmamanız.  Linux işletim sistemini kullanma becerinizi ders saatleri dışında da geliştirmeniz,  Sadece dersten geçmek için vize ve final sınavından önceki gece sabahlayarak çalışmanız değil bu dersteki konuları öğrenmek için tüm dönem boyunca düzenli çalışmanız,

9 Ders Kuralları  Derste devam zorunluluğu % 70 ‘tir. Devamlılığı bu seviyenin altında kalan öğrenciler dersten “NA” ile kalır.  Dersin ahenkli bir şekilde işlenişi ders eğitmeninin sorumluluğu altındadır ve bu ahengi bozucu etki yapan öğrenciler eksi kanaat notu ile cezalandırılacaktır.  Ders dışı bilgisayar kullanımı kesinlikle yasaktır.

10  SORULAR?


"BİLG 224 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ II Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları