Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bulut Bilişim (Google Drive Örneği)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bulut Bilişim (Google Drive Örneği)"— Sunum transkripti:

1 Bulut Bilişim (Google Drive Örneği)
Burcu Yılmaz – İbrahim Mert Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri

2 Bulut Bilişim Nedir? Belgelerimize evimizden, okuldan, cep telefonunuzdan ya da akşam yemeğine gittiğimiz akrabamızın evinden her istediğimizde ulaşmak harika olmaz mı? Mekandan bağımsız olarak her gittiğimiz yerde belgelerimizin de flaş bellek, harici disk, dvd vb bir ortamda taşımadan yanımızda gelmesi nasıl olurdu?

3 Bulut Bilişim Nedir? Peki aynı belgeleri başka kişilerle de paylaşabilmek, grup çalışması yapacağımız arkadaşlarımızla herkes kendi evindeyken aynı sununun farklı slaytları üzerinde çalışabilmek nasıl olurdu?

4 Bulut Bilişim Nedir? Artık internetten her istediğimizde ulaşılabilir ve istediğimi kişilerle paylaşabileceğimiz bir flaş belleğimiz olduğunu düşünebiliriz.

5 Gmail hesabınıza giriş yapınız.
Uygulamalar simgesinden Google Drive’a ulaşabiliriz. NOT: Gmail adresinizi değiştirdiğinizde okul sitesindeki 5 numaralı bağlantı ile tekrar öğretmeninize bildirmeyi unutmayınız. Paylaşıma açılan belgelerden haberdar olamayabilirsiniz. (bağlantı)

6 1 2

7 Google Drive Drive’da oluşturduğumuz ya da kendi bilgisayarımızdan yüklediğimiz belgeleri ve başkalarının bizimle paylaştıklarını da görebiliriz. Google 15 GB’lık geniş bir alan sağlamaktadır. Sizlerden çalışmalarınızı ve paylaştığımız ders materyallerini (video, sunu, belge, çalışma kağıtları vb.) flaşınızda ve Drive’ınızda bulundurmanızı beklemekteyiz.

8 1 2 Drive’ımız yeni bir sekmede açılır
Kendi oluşturduğumuz ya da kendi bilgisayarımızdan yüklediğimiz belgeleri ve başkalarının bizimle paylaştığı belgeleri görebiliriz 2 15 GB gibi büyük bir alanımız olduğunu görmek sevindirici

9

10 Google Drive Ücretsiz Her hangi bir yazılım yüklememiz gerekmez
Her zaman ulaşılabilir Herkesle paylaşılabilir Kullanımı kolay

11 Kendi bilgisayarımızdan belgelerimizi drive’ımıza atmak için bu simge kullanılır.

12 Yeni bir belge oluşturmak için bu simge kullanılır.

13 Google Drive Kelime İşlemci (Word benzeri metin belgeleri oluşturulabilir) Sunum (PowerPoint benzeri sunular oluşturulabilir) Hesaplama Tabloları (Excel benzeri hesaplama tabloları oluşturulabilir) Form (Anket vb. formlar oluşturulabilir) Çizim (Basit çizimler oluşturulup düzenlenebilir)

14

15 Belgemiz yeni bir sekmede açılır
Her yapılan değişiklik otomatik olarak kaydedilir

16 Belgeye isim konulur

17 Belgeyi paylaşıma açabiliriz

18 1 2 3 Erişim yetkisi verilecek e-posta adresleri buraya yazılır
Yetkileri belirlenir 2 3 Paylaşma tamamlanır

19 O belgede çalışanlar ekranda görülecektir
Çalışanlar ile sohbet edebilirsiniz

20 1 2 3 4 5 6 32 1 Yazı Tipi 2 Yazı Tipi Boyutu 3
Yazımızın biçimini değiştirmek için kullanırız. Arial Comic Sans Impact 2 Yazı Tipi Boyutu Yazımızın boyutunu değiştirmek için kullanırız. 8 11 32 3 Kalın İtalik Altı Çizili Seçtiğimiz metni Kalın (K), İtalik (T) veya Altı Çizili (A) metne dönüştürmek için kullanırız. Kalın İtalik Altı Çizili 4 Yazı Tipi Rengi Metnin rengini değiştirmek için kullanırız Siyah Kırmızı Mavi 5 Sola Hizala – Ortala – Sağa Hizala – İki Yana Yasla Metnimizi sayfada hizalamak (sağ ve sol kenar boşluklarını belirlemek) için kullanılırız. 6 Madde İşareti Numaralandırma Metnimizi sayfada hizalamak (sağ ve sol kenar boşluklarını belirlemek) için kullanılırız. Word PowerPoint Excel Ali Veli Ayşe Sola Hizala Ortala Sağa Hizala İ k i t a r a f a y a s l a

21 Madde İşareti Numaralandırma
Metnimizi sayfada hizalamak (sağ ve sol kenar boşluklarını belirlemek) için kullanılırız.

22


"Bulut Bilişim (Google Drive Örneği)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları