Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YERALTI ÜÇGÜLÜ (Trifolium subterraneum L.)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YERALTI ÜÇGÜLÜ (Trifolium subterraneum L.)"— Sunum transkripti:

1 YERALTI ÜÇGÜLÜ (Trifolium subterraneum L.)
Bitkinin meyve ve tohumları toprağın içine gömülerek orada gelişir. Yer altı üçgülü aslında yıllık bir bitkidir. Ancak, toprak içerisinde oluşup orada kaldığı için ertesi yıl bu tohumlardan yeni bitkiler meydana gelir. Böylece, bitki çok yıllık bir bitki gibi görünür. Tohumların bu durumu bitkinin otlatmaya dayanıklı olmasına yardım eder. Onun için yer altı üçgülü çok iyi bir mera bitkisidir

2 Kök, bir ana köktür ve birçok yan dalları vardır.
Bitki sapları, ana saptan etrafa yayılan kalın yatık saplardır.

3 Yapraklar, önce yukarıya doğru
kıvrılmayan uzun saplar üzerinde bulunan üç yaprakçıktan oluşur; yaprakların bu uzun sapları sonra yukarıya doğru kıvrılmış bir durum alırlar. Yaprakçıklar, geniş, kenarları dişsizdir ve üzerleri tüylüdür. Yaprakçıkların kısa ve birbirine eşit sapları vardır. Yaprakçığın üst yüzünde,Üçgen şeklinde ve daha açık yeşil kenarlara kadar yayılan bir leke bulunur.

4 Kulakçıklar, geniş yapılı ve sivri uçludur. Saptan ayrı dururlar
Kulakçıklar, geniş yapılı ve sivri uçludur. Saptan ayrı dururlar. Çiçekler yaprak koltuklarından çıkan uzun saplar üzerinde bulunur. Her kömeçte 2-5’ e kadar değişen sayıda seyrek çiçekler bulunabilir. Çiçeklerin renkleri beyazdır. Çiçekler kendi çiçek tozları ile tozlanır ve döllenir. Döllenen çiçeklerin ana çiçek sapı aşağı, toprağa doğru döner. Çiçekler de tersine doğru dönerler; çiçeklerin çanak dişleri yukarıya doğru yönelir. Böylece bütün kömeç toprak içine girer.

5 Her tohum kesesinde bir tohum bulunur. Tohumlar, küreye benzer
Her tohum kesesinde bir tohum bulunur. Tohumlar, küreye benzer. Geniş bir tohum göbeği görülür. Koyu erguvani renk ile siyah arasında renklerde tohumlar vardır. Yüzeyleri hafif donuk ve parlak olur. Tohumlarda sert tohum bulunabilir.

6


"YERALTI ÜÇGÜLÜ (Trifolium subterraneum L.)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları