Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ligustrum vulgare.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ligustrum vulgare."— Sunum transkripti:

1 ligustrum vulgare

2

3 Kurtbağrı 1,5 - 4,5 metre boya varan bir çalıdır
Kurtbağrı 1,5 - 4,5 metre boya varan bir çalıdır. Yaprakları elips şeklinde 8 cm uzunlukta, hafif derimsi, Güney Avrupada gelecek ilkbaharlarda dökülür. Çiçekleri uzunlamasına piramit şeklinde olan salkımlarda gelişir. Siyah, parlak ağaç meyveleri görülür.Yapraklar karşılıklı, basit, kısa saplı; kenarları tamdır.  Ligustrum vulgare L. ve ya Kurt Bağrı Oleaceae (Zeytingiller) familyasına ait bir çalı türüdür. Bu tür Avrupada da yerel bitki olarak yetişen tek Liguster türüdür. Orta - ve Güney Avrupada ve Kafkas Ülkelerinde  rastlanılır.

4

5 Bu çalı ve bir kaç tane japon türü bahçelerdeki çit bitkisi kullanımı için kültive edilmektedir.  Bunun için genelde kış aylarındada yeşil kalan 'Atrovirens' türü gibi bitkiler kullanılmaktadır.

6

7

8

9 Dikim yeri güneşliden yarı gölgeliye kadar olabilmektedir
Dikim yeri güneşliden yarı gölgeliye kadar olabilmektedir. Toprak isteğinde kanaatkardır. Her türlü topraklara uyum sağlayabilmektedir. Çit bitkisi olarak Kurtbağrı 4 metre boya varabilmektedir ve çok iyi budanır. Bitkilerin arasında cm dikim mesafesi mutlaka bırakılmalıdır.

10

11

12


"Ligustrum vulgare." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları