Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 2 5-2 Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 2 5-2 Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama."— Sunum transkripti:

1 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması

2 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 2 5-2 Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama ve izleme süreçlerine nasıl yaklaşmalı: –Satışlar –Miktarlar –Maliyetler –Yatırımlar –Nakit Küçük bir işletmede ekonomik ve mali yaklaşımlar

3 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 3 5-2 Mali Plan Size borç veren, işletmenizin başarılı olup olmayacağını bilmek istiyor. Eşiniz de bilmek istiyor!

4 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 4 5-2 Mali Plan Birçok durumda mali planın işletmenizin en önemli parçası olduğuna inanılıyor. Mali plan, özellikle yeni bir işletme önerdiğiniz durumlarda önem kazanıyor.

5 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 5 5-2 Mali Plan İş planınıza neyi dahil etmelisiniz ki mali güvenilirliğinizi karşıya aktarabilesiniz?

6 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 6 5-2 Mali Plan Mali güvenilirlik genellike üç yaklaşımla değerlendirilir: –Ödeme yeteneği –Karlılık –Nakit akışkanlığı

7 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 7 5-2 Mali Plan Ödeme yeteneği, değişimleri net değeri ile değerlendirir –Emeklilik hesabınızdaki gelişim Karlılık, kazançları izler –Gelir elde etme yeteneği Nakit akışkanlığı, nakit akışını ve borç ödeme yeteneğini ölçer –Faturaların zamanında ödenmesi

8 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 8 5-2 Ödeme Yeteneği İşletmeye yapılmış sabit varlık (sizin sahip olduğunuz) yatırımı sermaye kaynakları ile karşılaştırır (aktifler – borcunuz ve net değeriniz) Güncel bir bilanço gerektirir

9 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 9 5-2 Karlılık İşletmenin kazanlarını ölçer Gelir tablosu gerektirir

10 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 10 5-2 Nakit Akışkanlığı Kısa vadeli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için işletmenin nakit sağlama yeteneğini ölçer Genellikle bir veya daha fazla yıl için öngörüde bulunan nakit akış tablosu gerektirir

11 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 11 5-2 Mali Plan Bir işletmenin mali durumunu aktarmak için kullanılacak araçlar: –Bilanço – ödeme yeteneği –Gelir tablosu - karlılık –Nakit akış planı – nakit akışkanlığı

12 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 12 5-2 Bilanço Bir işletmeye fonların nasıl sağlandığı (alacaklar) ve kullanılan mali yöntemlerin (borçlar) belirli bir zaman dilimindeki görüntüsü.

13 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 13 5-2 Gelir Tablosu Bir gelir tablosu, işletmenin gelir sağlamak için kullandığı kaynaklarla ilişkili olarak ne kadar gelir sağladığını ölçer.

14 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 14 5-2 Nakit Akış Planı Bir nakit akış planı, belirli bir planlama dönemi içindeki tüm kaynak ve nakit kullanımının öngörüsüdür. İşletmenin borç ödeme ve diğer mali sorumluluklarını zamanında yerine getirebilme yeteneğini değerlendirir.

15 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 15 5-2 Nakit akışını anlama & yönetme başarının anahtarıdır Genellikle muhasebecilerin aylık/dönemlik/yıllık olarak zorunlu hazırladığı mali tablolar işletmenizin yönetiminde haftalık ya da günlük planlama araçları olarak kullanılmalıdır.

16 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 16 5-2 Nakit Akışı Kasa açılışı + müşteri/diğer alacaklardan nakit makbuzları - bordro maliyetleri - harcamalar/stoklar/demirbaşlar için tedarikçilere yapılan ödemeler + borç verenlerden alınan nakit veya borç finansmanı - nakit ödemeler, borç faizleri dahil = Kasa Kapanışı

17 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 17 5-2 Mali Plan İş planınıza bir bilanço, gelir tablosu ve nakit akış planı dahil edin.

18 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 18 5-2 Mali Plan Mali öngörülerinizin ölçümü için kullanacağınız bu üç aracın güçlü yanlarının yazılı ifadesi de dahil edilmeli. Mali öngörülerinizi yaparken kullandığınız varsayımları da ifade edin.

19 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 19 5-2 Malvarlığı Yönetimi Mali planınız aynı zamanda sabit varlıklarınızı da nasıl alıp, yöneteceğinizi belirtmeli – satın alma, farklı kiralama yöntemleri. Sabit varlıklarınız ne kadar etkili kullanılıyor?

20 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 20 5-2 Malvarlığı Yönetimi İşletmenizin geleceğini planlarken, işletmenizin büyüklüğüne oranla sabit varlıklara yapılan yatırımların analizi faydalı olabilir. Malvarlığı yönetimi genellike gelecekteki net büyüme için en iyi göstergedir.

21 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 21 5-2 Gerekli Sermaye Mali planınızın son bölümü iş planınızı uygulayabilmek için ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu ifade etmeli. Mali kaynaklarınızı tanımlayın. Varsa mali beklentinizi ekleyin.

22 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 22 5-2 Mali Durum Gerekli olan mali kaynak miktarını ve türünü (borç, tahvil, hisse senedi) ve işletmenin beş yıllık bir süreçte sürdürülebilir olmabilmesi için gerekli mali kaynağın zamanlamasını belirtin. Mali kaynakların nasıl kullanılacağını gösterin. Eğer varsa borçların ödenmesi için ne zaman ve nasıl gelir sağlanacağını ve yatırımcılara yatırımlarının nasıl bir dönüşü olacağını gösterin.

23 Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 23 5-2 Mali Durum devam…. Özet Gelir Tablosu, Bilanço ve Nakit Akış Tabloları ile 24 aylık ve 3-5 yıllık öngörüler sunun Eklerde bütün tabloları verin Mali öngörülerinizi rakiplerinizin verileri ve sanayi ortalamalarının analizleri ile destekleyin.


"Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması 2 5-2 Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları