Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç"— Sunum transkripti:

1 ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
İstanbul Medipol Üniversitesi 06-08 Mart 2015 Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi

2

3

4

5

6

7

8 Projede Görev Alma Limitleri

9

10

11

12

13 Projede Görev Alma Limitleri

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53 COST (European Cooperation in Science and Technology), yılı “Aksiyon” önerme koşulları, başvuru şekli ve değerlendirmelere ilişkin ayrıntılı bilgileri aşağıdaki web adresinde ilan etmiştir. *** Söz konusu web sayfasında; aksiyon önerme süreci ile ilgili izlenmesi gereken adımlar, dikkat edilmesi gereken hususlar, önerilen aksiyonların değerlendirme sürecine ilişkin bilgiler ve örnek aksiyon önerisi şablonu yer almaktadır. Aksiyon önerileri; Şubat 2015’ten itibaren elektronik olarak en geç 24 Mart 2015 Brüksel saati ile öğlen 12.00’ye (Türkiye saati 13.00) kadar COST’a ( adresinden) sunulabilecektir. Çalıştığı bir araştırma konusu ile ilgili Aksiyon önermek isteyen araştırmacılarımızın ilgili web adresinde yer alan bilgileri dikkate alması önem arz etmektedir.

54

55 COST Nedir ? COST (European Cooperation in Science and Technology), Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği için oluşturulmuş olan ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan Hükümetler arası bir kuruluştur. COST, 1971 yılında kurulmuş olup, Ülkemiz de kurucu üyeler arasında yer almaktadır. COST’un Ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından yürütülmektedir. COST’un misyonu, Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırmada güçlendirmektir. COST ulusal olarak desteklenen tüm alanlardaki araştırma projelerinin yürütücülerinin Avrupa düzeyinde oluşturulmuş ağlara (aksiyonlara) dahil olmalarını sağlamaktadır. Bu bilimsel konu başlıklarına “Aksiyon” denmektedir. Aksiyonlar, benzer çalışmalar yapan Avrupalı araştırmacıları bir araya getirmektedir. COST Aksiyon bütçesinden,  Aksiyon Yönetim Komitesi (MC) toplantıları, bilimsel çalıştay ve seminerler, kısa süreli bilimsel ziyaretler, kurslar ve araştırma konferansları ve yayım için maddi destekler sağlanmaktadır.

56 COST'a aksiyon önerisi http://www. cost
***COST'a aksiyon önerisi sayfasından verilen linkler aracılığıyla yapılmaktadır. COST için TÜBİTAK Teşvikleri COST'a aksiyon önermeyi teşvik etmek amacıyla, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları kapsamında “COST Aksiyonu Teşvik Ödülü” tasarlanmıştır. COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, COST’un ilgili birimi tarafından onaylanmış ve Kontratı imzalanmış olan aksiyonlarda, aksiyonun Teklif Sahibi (Proposer) konumunda bulunan araştırmacılara yöneliktir. COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, her aksiyon için bir defaya mahsus olmak üzere ve aksiyon başladıktan sonra verilir.

57 COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, kabul edilen aksiyon önerisinin konusu ulusal öncelikli alanlarımız (otomotiv, makine imalat, bilgi ve iletişim teknolojileri, savunma, uzay, sağlık, enerji, su, gıda) arasında ise 1003 Destek Programı Proje Yöneticisi Maksimum Aylık Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) miktarının 3 katı olarak verilir. COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, kabul edilen aksiyon önerisinin konusu ulusal öncelikli alanlarımız arasında değilse, 1001 Destek Programı Proje Yürütücüsü Maksimum Aylık PTİ miktarının 3 katı olarak verilir. ***COST ile ilgili detaylı bilgiye sayfasından ulaşabilirsiniz.


"ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları