Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM."— Sunum transkripti:

1 TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
İbrahim YILDIRIM

2 Genel Bilgiler Öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak Kuruma karşı sorumludur. Araştırma projesinin desteklenmesine karar verilen öğrencilerin, projeyle ilgili çalışmalarını,en geç lisans öğrenimlerini bitirmeden ve en geç bir yıl içinde tamamlayacak şekilde planlayıp çalışmayı bitirmeleri ve destek süresinin bitiminden önce sonuç raporunu ebideb.tubitak.gov.tr adresine yüklemeleri gerekmektedir. 

3 Başvurular internet üzerinden http://e- bideb. tubitak. gov
Başvurular internet üzerinden  bideb.tubitak.gov.tr adresine yapılacaktır. Başvuru sırasında istenilen belgelerden çevrimiçi başvuru formunun çıktısı ve ıslak imzalı olan belgeler (Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi, projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı) TÜBİTAK BİDEB’e imzalı ve paraflı olarak gönderilecektir.  Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi yeterlidir.

4  Posta veya kargo ile istenilen belgeler son başvuru tarihi mesai bitiminden itibaren 5 iş günü içinde kargo yoluyla veya elden BİDEB’e teslim edilmiş olması gerekmektedir. Belirtilen teslim tarihinden sonra teslim edilen, eksik veya yanlış bilgi/belge ile yapılan başvurular ve başvuru sisteminde çevrimiçi başvuru yapıldıktan sonra onayı kaldırılmış başvurular işleme konulmayacaktır.

5 Destek Miktari ve Ödeme Koşullari
Proje başına en çok TL’dir. Desteğin ödenebilmesi için Taahhütnamenin doldurulup internet üzerinden  bideb.tubitak.gov.tr adresine taratılıp yüklenmesi ve aynı zamanda TÜBİTAK BİDEB adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvuru formunda verilecek IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır.  Projede kapsamında yapılan harcamalara ilişkin sonuç raporunda detaylı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir.

6 Başvuru Koşullari T.C. vatandaşı olmak,
Üniversitede lisans eğitimine kayıtlı öğrenci olmak (Lisans öğreniminin bitimine bir dönem kalanlar başvuru yapamaz), Projeyi bir akademik danışmanın rehberliğinde yapıyor olmak, Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak, Aynı proje konusunda daha önce destek almamış olmak.

7 Başvuru Sirasinda İstenecek Belgeler
Başvuru formu (Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınacaktır.) TÜBİTAK’ın belirlediği formatta hazırlanmış Proje önerisi (proje önerisi formatı aşağıda yer almaktadır), Etik kurul belgesi gerektiren hallerde ilgili Etik Kurul’dan alınacak izin belgesi, Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi (transkript), Proje ile ilgili taslak bütçe (taslak bütçe formu aşağıda yer almaktadır) Projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı.

8 Başvuru Tarihleri

9 Proje İzleme Çalışma Tamamlandıktan Sonra Sisteme Yüklenecek Belge
2209/A Sonuç Raporu (Raporun son kısmında proje ile ilgili harcama kalemleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmelidir.)

10 Yükümlülükler Desteklenen araştırma projesi zamanında bitirilmediği veya sonuç raporu taahhüt edilen sürede internet üzerinden  yüklenmediği ve desteğin ödenebilmesi için gerekli olan taahhütnamenin doldurulup internet üzerinden  taratılıp yüklenmemesi ve/veya TÜBİTAK BİDEB adresine gönderilmemesi durumunda BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu kararı ile verilen destek iptal edilebilir. Bu durumda “Proje Yürütücüsü” aldığı desteği TÜBİTAK hesabına yasal faizi ile birlikte geri ödemekle yükümlüdür.

11 Detaylı bilgiyi ; TÜBİTAK ‘ın 2209-A ile ilgili web sayfasından alabilirsiniz.


"TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları