Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU"— Sunum transkripti:

1 YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU
ELEKTRONİK YÜZYIL ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU

2 ARKEOLOJİ Arkeoloji, kazı bilimi veya kazıbilim kazı vb. yöntemlerle ortaya çıkarılan tarihî yapıtları kültürel, sanatsal ve tarihsel yönden inceleyen bir bilimdir.

3 GEN Gen, bir kalıtım birimi. Bir kromozomun belirli bir kısmını oluşturan nükleotid dizisidir.

4 UZAY Uzay ya da fezâ, Dünya'nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir.

5 RİCHTER ÖLÇEĞİ Richter ölçeği ya da yerel magnitüd ölçeği, sismoloji´de kullanılan, dünya genelinde meydana gelen depremlerin aletsel büyüklüklerini ve sarsıntı oranını belirleyen ve sınıflara ayıran uluslararası ölçüm birimi.

6 NANOTEKNOLOJİ Nanoteknoloji, maddenin atomik, moleküler ve supramoleküler seviyede kontrolüdür. Nanoteknolojinin ayrıca bugün moleküler nanoteknoloji olarak bahsedilen en eski ve yaygın tanımıdır.

7 AŞI Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacı ile insan veya hayvan vücuduna verilen, zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etkeninin parçaları veya salgıları ile oluşturulan çözeltidir.

8 ATATÜRK VE BİLİM Atatürk’ü bilim adamı olarak düşünmek ne denli yanlışsa, O yüce insanı bilim dışlılıkla suçlamak (Hitler, Musolini vs.) o denli korkunçtur. Atatürk’ün tüm yaptıkları, düşünce yapısı, bilme, toplumsal güce, akla dayanıyordu.

9

10 SORULAR 1. Aşağıdakilerden hangisi sosyal bilimlerden birisi değildir? A) Sosyoloji B) Tarih C) Antropoloji D) Biyoloji 2. İletişim çağı aşağıdakilerin hangisinin icadıyla başladı? A) Telefonun icada B) Telgrafın icadı C) Televizyonun icadı D) Faksan icadı

11 3. "Hayatta en hakiki mürşit(yol gösterici) ilimdir
3. "Hayatta en hakiki mürşit(yol gösterici) ilimdir." diyen Atatürk neyi vurgulamıştır? A) Havacılığı B) Akılcılığı ve Biimselliği C) Tekke ve Zaviyelerin önemini D) Halifeliğin gereksizliğini 4.Arkeolojik kazılar yapan bir kişi,aşağıdakilerden hangisine ulaşamaz ? A) Kültürlerin birbirini etkilediğini ispatlayabilir. B) Farklı dönemlere ait paralar bulabilir. C)Bir milletin konuşma dilinde kullandığı bütün kelimeleri öğrenebilir. D)Bir milletin yaşam biçimi ile ilgili yargılara ulaşabilir.

12 5. Bugün ülkeler iletişimde hangi teknolojiyi kullanmamaktadır
5. Bugün ülkeler iletişimde hangi teknolojiyi kullanmamaktadır? A) Telefon B) Internet C) Faks D) Güvercin 6.Dünyada her şey için, bilim için, medeniyet için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir.” Sözü aşağıdakilerden hangisine aittir? A)Edison B)Atatürk C)Newton D)Einstein

13 cevaplar SLAYTIMIZ BU KADARDIR, İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…
1:D 4:C 2:B 5:D 3:B 6:B


"YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları