Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK İNKILAPLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK İNKILAPLARI."— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK İNKILAPLARI

2 BİLGİ Atatürk,askeri Bir Dahi Ve Karizmatik Bir Lider, Aynı Zamanda
Büyük Bir İnkılapçıydı.O Dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti ´Nin Çağdaş Medeniyetler Seviyesine Ulaşabilmesi İçin Birçok Yeniliğe İhtiyaç Duyulmuştur. Bu Yeniliklere Ülkedeki Hayat , Çağın Gereklerine Daha Uygun Hale Getirilmiştir.

3 HARF İNKILABI Atatürk ´ Ün Gerçekleştirmiş Olduğu En Önemli İnkılaplardan Birisi , Arap Alfabesinin Kaldırılması Ve Yerine Latin Alfabesinin Kabul Edilmesi Olmuştur. 3 Kasım 1928 Tarihinde , Yeni Türk Alfabesi Kabul Edilmiştir.

4 HALİFELİĞİN KALDIRILMASI
3 Mart 1924 Tarihinde , Osmanlı Hanedenı ´Nın Elinde Bulunan “ Halifelik “ Sıfatı Kaldırılmıştır . Böylece , Laik Düzene Geçiş Kolaylaşmıştır . Dinin İstismar Edilmesi Engellenmiş , Daha Bağımsız Bir Dış Politika İzleme İmkânı Doğmuştur.

5 KIYAFET İNKILABI Kıyafet İnkılabıyla Birlikte , Kadınlar Çarşaf Giymekten Vazgeçerek Çağa Uygun Elbiseler Giymeye, Erkekler İse Fes Yerine Şapka Takmaya Başladılar.

6 KADINLARA SAĞLANAN MEDENİ HAKLAR
Atatürk İnkılapları İle Birlikte , Yüzyıllar Boyunca İhmal Edilmiş Olan Türk Kadınına Yeni Haklar Tanınmıştır.Kabul Edilmiş Olan Medeni Kanun Gereğince, Kadınlar Da Erkekle- Re Tanınan Haklara Sahip Olmuştur.

7 EĞİTİMİN BİRLİĞİ KANUNU
3 Mart 1924 Günü Mecliste Kabul Edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu ,Eğitimde Birlik İlkesini İçeren Kanundur. Bu Kanunla Bütün Okullar, Kurulan Maarif Vekâletine (Meb) Bağlanmıştır. Tekke, Medrese Ve Zaviyeler Kapatılmıştır.


"ATATÜRK İNKILAPLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları