Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAVA DURUMU VE MEVSİMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAVA DURUMU VE MEVSİMLER"— Sunum transkripti:

1 HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU GURUP CESUR

2 ÜNİTE ÖZETİ Öğrencilerin gereksinimlerini belirlemeye yönelik sorular sorularak konu hakkında tahminde bulunmaları ve fikirlerini listelemeleri sağlanmaktadır. Öğrenciler gruplara ayrılarak mevsimler ve hava durumu hakkında proje geliştirmekteler. Bunu da hikaye şeklinde hazırlamak için araştırma yapmaktadırlar. Bu hikayede hangi mevsimi anlatacaklarını, hangi hava durumundan bahsedeceklerini, hikayeyi ne şekilde kurgulayıp sunumu nasıl yapacaklarını planlamaktadırlar.

3 ÖĞRETİM PROGRAMI TASARIM SORULARI
Temel Neden hava durumu mevsimlere göre değişir?

4 Ünite İçerik soruları: Kar hangi mevsimde yağar?
Hangi mevsimlerde hangi hava olayları yaşanır? İçerik soruları: Kar hangi mevsimde yağar? Hava durumu yazın nasıldır?

5 Bu proje öğrencilerim 21. Yüzyıl Becerileri geliştirmesine aşağıdaki yollarla yardımcı olacak:
Akranlarla işbirliği Hava durumu ve mevsimlerle ilgili verileri analiz etmek ve ünite sorularını cevaplamaya yönelik sonuçlar çıkarmak Bülten aracılığı ile başkalarıyla iletişim kurmak Ortak bir amaca ulaşabilmek için gerekli çabayı gösterecek şekilde esnek ve istekli olmak Medyadaki iletilerin hangi amaçlara yönelik ve hangi araçları, özellikleri ve yenilikleri kullanarak nasıl yapılandırıldığını anlamak Farklı takımlarda etkin çalışabilme becerisi göstermek

6 ÖĞrencİ Gereksinimlerini Belirleme Aracı
Amaç: Mevsimler ve çeşitli hava koşullarının İngilizceleri hakkında bilgi sahibi olma ve günlük hava durumu ve mevsimi söyleyebilme. Öğrencilerimden ne öğrenmek isterim? Ünite soruları konusunda ve bir hikayeyi yazma aşamaları hakkında ne bildiklerini öğrenmek isterim. Üst düzey düşünmeyi özendirmek için neler denedim? Mevsimler ve hava durumu hakkında ilişkiler bulmalarını ve sonuçlar çıkarmalarını isterim. Değerlendirme sonunda elde ettiğim veriler ünitenin ilerleyen etkinliklerini planlamama nasıl yardımcı oldu? Nasıl hikaye tasarımlanır konusunda eksik ya da yanlış anlayanlara destek sağlayabilirim. Değişik kaynak ve örnekler sunabilirim. Bu değerlendirme aracını ünite boyunca belirli aralıklarla tekrar kullanarak öğrencilerin gelişimlerini görmeye çalışacağım. Ne tür geribildirim ya da ek fikir almak isterdiniz? Üst düzey düşünmeyi geliştirme konusunda daha fazla yardıma ihityacım var.

7 Kursa ilişkin hedeflerim
Öğrencilerimin İngilizceye daha fazla merak duymasını sağlayacak yollar bulmak Öğrencilerimin ve kendimin kullanabileceği farklı teknolojileri öğrenmek Başka öğretmenlere görüş alış verişinde bulunmak Becerilerin ve bilgilerin kalıcı biçimde kazanıldığını sergilemek.

8 Öğrencilerimin Hedefleri
Bilgiye kendi istek ve araştırmaları sayesinde ulaşmalarını sağlamak ve özgüveni daha yüksek olan öğrenciler yetiştirmek. Daha bağımsız öğrenen olmak Öğrenmeyi öğrenen bireyler olarak yaratıcılık, işbirliği ve eleştirel düşünme ile 21.yy becerilerine sahip olmak


"HAVA DURUMU VE MEVSİMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları