Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları."— Sunum transkripti:

1

2

3  Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları eleyin.  Birden fazla şık arasında tereddütte kalırsanız size en yakın gelen cevabı işaretleyin.

4  Cevaplarınızı değiştirmeyin.  Soruyu okurken aklınıza gelen ilk şık genelde doğru cevaptır.  Cevapladığınız sorunun doğru cevabı sonradan aklınıza geldiyse ve sonradan cevaplandırdığınız sorular daha önceki cevapladığınız soruların doğru cevabını çağrıştırdıysa cevap değişimini yapın.

5  Bunun haricinde her değiştirdiğiniz cevap şıkkı büyük olasılıkla yanlış olacak.  Yapamadığınız sorulara sonradan tekrar bakın.  Sınavda zamanı dengeli bir şekilde kullanın.  Bazı soruların üzerinde oyalanıp da yapabileceğiniz sorulara zaman ayırmamazlık yapmayın.

6  Zamanı sonuna kadar kullanın.  Soruları daha rahat muhakeme etmek, olaylar arasında bağlantılar kurmak için sınav esnasında zihninizi dinlendirin.  Sınav sırasındaki heyecan, kaygı ve stres oksijen alımını olumsuz etkiler. Damarlardaki büzülmeler oksijen ve kan akışını zorlaştırır. Ara sıra düzenli bir derin nefes uygulaması yapın.

7  Yanlışlar doğruları götürmediği için, cevaplanmayan soru bırakmayınız.  Sınava başlamadan kitapçık türünü işaretlediğinden emin ol.  Sınavın ilk dakikalarında heyecanlı olman çok normal. Heyecanına değil, sorulara odaklan.  Sınavda boş bıraktığın ya da emin olamadığın soruların yanına belirgin işaretler koy ki, sınavını bitirip geri döndüğünde hiçbirini gözden kaçırma ihtimalin kalmasın.

8  Bir soru seni çok zorluyorsa fazla zaman kaybetmeden ve soruyla inatlaşmadan bir sonraki soruya geç.  Kodlama yaparken hem kitapçıktaki soru numarasını hem de optikteki soru numarasını kontrol et ki, yanlış işaretleme ihtimalin olmasın.

9  Sınavda zor sorular olabilir ama bu bütün soruların zor olduğu anlamına gelmez. Moralini bozma ve sınava devam et.  Dikkatin dağılırsa ve soruyu anlayamadığını hissedersen, soruyu defalarca okumak yerine arkana yaslanıp 5-10 saniye gözlerini kapat. Dikkatini daha kolay topladığını göreceksin.

10  Soruyu sonuna kadar oku. Soruyu tam okumadan sorunun senden ne istediğini tam olarak anlayamazsın.  İşlemlerini mümkün olduğunca kalemle yapmaya çalış. Zihinden yaptığın işlemlerde yanlış sonuca varabilirsin.

11  Etrafındaki arkadaşlarınla ilgilenme. Unutma, etrafındaki diğer öğrencilerin hızlı çözüyor olması doğru çözdükleri anlamına gelmez.  Sınavını erken bitirirsen zamanını boşa harcamak yerine matematik sorularında yaptığın işlemleri ve optik formundaki işaretlemelerini kontrol et.


" Girdiğiniz dersin sınavına odaklanın.  Soruyu anlamadan çözüme başlamayın.  Eleme metodu kullanın.  Soruyu cevaplamada doğru cevap olmayacak şıkları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları