Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLG 121 AĞ TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLG 121 AĞ TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ"— Sunum transkripti:

1 BİLG 121 AĞ TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ

2 Ders Amacı Bu dersin amacı; bilgisayarların birbirleriyle haberleşmesi konusunda genel bir yaklaşım oluşturacak şekilde gerekli bilgileri vermektir. Bu şekilde; iki bilgisayar arasında haberleşme ne şekillerde gerçekleştirilebilir, Bu durumdaki veri haberleşmesi hangi aşamalardan oluşmaktadır Bu haberleşme sırasında bilgi hangi ağ bileşenlerinden geçmektedir, Şeklindeki sorulara öğrencinin genel karşılıklar bulmasını sağlamaktır.

3 Ders İçeriği Bilgisayar Ağlarına Giriş OSI Modeli ve Ağ Topolojileri
Ağ Donanımları TCP/IP Protokol Kümesi Ağda Sorun Çözme ve Ağ Protokolleri WAN Teknolojileri ve İnternet Kablosuz Ağlar Ağlarda Güvenlik

4 Ders Kaynağı Bilgisayar Haberleşmesi ve Ağ Teknolojileri
Dr. Rifat ÇÖLKESEN Prof.Dr. Bülent ÖRENCİK

5 Notlandırma (Geçici) PUAN Quizler (4 adet) Vize Final

6 İrtibat Mail: Web Sitesi: Oda: msarioz@fatih.edu.tr
Oda: B-421

7 TEMEL BİLGİSAYAR AĞLARI ALTYAPISI HANGİ MESLEK DALLARI İÇİN GEREKLİ
?

8 Sistem Yöneticisi (System Administrator)
Şirketleri ya da kurumların Local Area Network (LAN) ağlarını yöneten kişidir. Ağın en iyi şekilde çalışması, WAN bağlantısının yapılması ve kullanıcıların yönetimi gibi görevleri vardır. Network yöneticileri konularındaki uzmanlıklarını özellikle Microsoft Certified Systems Engineer, Certified NetWare Engineer ve Cisco Certified Networking Associate sertifikaları ile belgelerler.

9 Sistem Yöneticisi (System Administrator)
BAZEN İŞ BİRAZ DAHA KARIŞIK OLABİLİR

10 Sistem Yöneticisi (System Administrator)

11 Network Mühendisi Network mühendisi, bilgisayar networklerinin (ağların) tasarlanması ve uygun teknolojilerin belirlenmesi konusunda çalışır. Network Mühendisleri bilgi işlem bölümlerinde ve network çözüm şirketlerinde çalışabilir. İlgili üniversite eğitimi (bilgisayar mühendisliği ya da elektronik mühendisliği gibi) ya da MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer), CISCO gibi sertifika hazırlık eğitimlerini ve sertifikaları almış olmaları gerekir.

12 Güvenlik uzmanı Internet ve network teknolojilerinin yoğun kullanıldığı şirketlerde verilerin ve maillerin güvenliğini sağlamak üzere çalışır. Bu alanda çalışmak isteyen kişiler özellikle network konusunda uzmanlaşmaları gerekir. Ayrıca bu alana özel Certified Information System Security Professional (CISSP) gibi güvenlik sertifikaları alınmalıdır.

13 Bilgi-İşlem elamanı Network’ün ve network’teki cihazların düzgün işleyişini sağlar. Gerektiğinde network’te yeni ekleme ve çıkarımalar yapar. Bu işlemler için gerekli kablolama işlemlerini de gerçekleştirebilmesi gerekmektedir.

14 Yazılımcı Yazılımcılar network ile ilgili uygulamaları geliştirebilmesi için internet işleyişini, bilgisayarlar arası haberleşme ilkelerini ve bu haberleşmede kullanılan teknolojileri iyi bilmelidirler.

15 SORULAR?


"BİLG 121 AĞ TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları