Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HATİCE TÜLÜCÜ 20052437 CEİT 316.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HATİCE TÜLÜCÜ 20052437 CEİT 316."— Sunum transkripti:

1 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HATİCE TÜLÜCÜ 20052437 CEİT 316

2 KONULAR; NETWORK NEDİR? LAN’IN (LOCAL AREA NETWORK-YEREL AĞ) İŞLEVİ NEDEN NETWORK’E GEREKSİNİM DUYULUR? NETWORK NASIL ÇALIŞIR? NETWORK EKİPMANLARI NETWORK İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR?

3 NETWORK NEDİR? Network birbirine kablolarla bağlanmış server, printer, pc, modem gibi birçok haberleşme ekipmanının en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır.

4 LAN’IN (LOCAL AREA NETWORK-YEREL AĞ) İŞLEVİ Aynı alanda veya bir bina içerisinde bilgisayarları birbirlerine bağlar, ağdaki cihazların ortak kullanılmasını ve veri paylaşılmasını sağlar.

5 NEDEN NETWORK’E GEREKSİNİM DUYULUR? Network zaman ve para kazancı sağlar. B aşarı için işletmenin sadece ofis içinde değil, tüm dünya ile haberleşmesi gerekir. Paylaşım söz konusu olduğundan donanım tüm personel, tarafından kullanılabilir, her bir birey için extra printer, modem, disk ünitesi gerekmez. Internet erişimi de bir ağ üzerinde paylaştırılabilir.

6 Server’a(sunucuya) Sunucuda arka arkaya bağlı bilgisayarlar. bağlı bilgisayarlar.

7 NETWORK NASIL ÇALIŞIR? Ethernet en genel networking sistemidir. Ethernet standardlarıyla birlikte gelmiştir. Ethernet ağından gönderilen tüm mesajlar diğer bir ekipmanın alabileceği standart kodlardan oluşur ilk olarak XEROX tarafından bulunmuş ve daha sonra DEC, Intel ve XEROX tarafından formulize edilip belirli metodları kullanıp saniyede 10 Mbit veri transfer edilebilen bir sistem olarak ortaya çıkmıştır.

8 Yerel ağ sistemi (LAN).

9 NETWORK EKİPMANLARI Network Adaptör Kartları Network adaptör kartları ağ yapısının temelini oluşturur. Network arabirim kartı bilgisayarınızla ağ arasındaki bağlantıyı sağlar. Hub Hub’lar star topoloji ağlardan merkezi bağlantı üniteleridir. Hub kendisine bağlanılan tüm node’ların birbirleri ile iletişim kurmasını sağlar.

10 HUB

11 Bridge bridge’ler bağımsız workgroupları birbirine bağlanmak için kullanılır.

12 Bridge

13 Switch Ağ durumunu izler, veriyi gönderip iletim işleminin yapılıp yapılmadığını test eder.

14 Repeater Repeater (tekrarlayıcı), ethernet ağ standartlarında merkezi bağıntı noktası ile node arasındaki mesafenin maximum sınırının aşması durumunda kullanılır.

15 Router Router’lar ağ trafiğini filtre eder ve dosyanın doğru yere gönderilmesini sağlamak için değişik protokolleri birbirine bağlar. PC Adaptör Kartları Laptop (dizüstü) bilgisayarlar ethernet ağına kredi kartına benzer kartlarla bağlanabilir.

16 NETWORK İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR? Network işletim sistemi (NOS) ağ üzerinde bilgisayarların ve diğer ekipmanların birbirleri arasında veri alıp göndermelerini sağlarlar. Windows95, Windows NT, veya Macintosh gibi başka amaçlar için kullanılabilen işletim sistemi ve sadece ağ işletim sistemi olarak kullanılabilen Novell veya LANtastic gibi yazılımlar örnek verilebilir.

17 İntranet ağında işleyen bilgisayarların şematik gösterilişi

18 Uluslararası İnternet Ağı

19 İnternet ağına bağlı il veya ülkelerin şematik gösterilişi.


"YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HATİCE TÜLÜCÜ 20052437 CEİT 316." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları