Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tensegrity (gerilim bütünlüğü) yapıları, görsel olarak oldukça çarpıcı ve bilgisayarla geliştirilmiş yapılarla kombinasyonları, mimari uygulamalarda yeni.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tensegrity (gerilim bütünlüğü) yapıları, görsel olarak oldukça çarpıcı ve bilgisayarla geliştirilmiş yapılarla kombinasyonları, mimari uygulamalarda yeni."— Sunum transkripti:

1 Tensegrity (gerilim bütünlüğü) yapıları, görsel olarak oldukça çarpıcı ve bilgisayarla geliştirilmiş yapılarla kombinasyonları, mimari uygulamalarda yeni bir ilgi alanı oluşturuyor. Buckminster Fuller; Kenneth Snelson'un heykellerini görüp, bu heykellerin geometrisinin tamamen, mükemmel bir şekilde dengelenmiş baskı ve gerilim elemanları ile oluşturulmuş olduğunu anladığında; tensegrity terimini bu yapılara isim olarak uygun görmüştür. Tensegrity; baskı elemanlarının (çubuklar), birbirleri ile sadece gerilim elemanları (kablolar) aracılığıyla bağlandığı yapıları tanımlamak için kullanılan bir kelimedir. Sonuç olarak, yapılar sanki havada süzülüyormuş gibi görülür. Tensegrity yapıları, oldukça etkin yapılar olmasına rağmen, tek bir zayıf noktalarının olması ve gelişime ihtiyaçlarının olması nedeniyle bu tip yapılar pek inşa edilmedi. Fakat son zamanlar da bilgisayar sistemlerinin akıllılığını ve tensegrity yapılarının etkinliğini birleştiren şemalarda, gökdelenler dahil çok büyük boyutluyapıları inşa etmeye yönelik çalışmalar olduğu görülüyor.

2 KONU=TENSEGRTY DERS= ITAS 231 DOGU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
YİGİT AYTEKİN KONU=TENSEGRTY DERS= ITAS 231

3

4


"Tensegrity (gerilim bütünlüğü) yapıları, görsel olarak oldukça çarpıcı ve bilgisayarla geliştirilmiş yapılarla kombinasyonları, mimari uygulamalarda yeni." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları