Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı"— Sunum transkripti:

1 Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
Zekanın Anahtarı

2 Deha Nedir? Dahi Kimdir? Bilim adamları her çocuğun beyninde muazzam bir potansiyel bulunduğuna inanmaktadırlar. Bu bir tür gizli cevher gibidir. Ortaya çıkarılıp işlenmediği takdirde hep atıl kalır. Ortaya çıkarılıp işlenmesi dehanın keşfedilerek geliştirilmesi demektir. A. Einstein

3 Beynimizin Özellikleri
Tüm algılama düşünme konuşma öğrenme ve davranış süreçlerimizin merkezidir. Sol ve sağ olmak üzere iki yarım küreden oluşur. Sol beyin vücudumuzun sağ yanını, sağ beyin ise sol yanını kontrol eder. Konuşma merkezlerinin de bulunduğu sol beyin akademik beyin olarak. adlandırılır. Sağ beyin ise sanatçı beyin olarak bilinir. Bilim adamları beynimizin kullandığımızdan çok daha yüksek bir kapasitesi olduğuna inanmaktadırlar.

4 Beynimizin Özellikleri
SOL BEYİN Mantık Analiz Sıralama Doğrusal Matematik Dil Gerçekler Şarkı sözleri Hesaplama Dil ile düşünme SAĞ BEYİN Yaratıcılık Hayal Gücü Bütünsel Düşünme Sezgi Sanat Ritim Duygular Görsel Şarkı melodileri Hayal kurma “Sağ beyin kutsal bir armağan, sol beyin ise sadık bir hizmetçidir.”-Einstein

5 Beynimizin ne kadarını kullanıyoruz?
Bilim adamları, beynimizin potansiyel olarak, kullandığımızın çok üstünde bir kapasitesi olduğunu söylüyorlar. Özellikle sağ beynimizin muazzam bir görsel bellek kapasitesi olmasına rağmen bu güç çok az kişi tarafından kullanılıyor. O halde hedefimiz, özellikle sağ beynimizi geliştirip, her iki tarafı da dengeli bir biçimde kullanmak olmalıdır. Peki beynimizi geliştirmek için somut bir yöntem ve araç var mı? Evet var. İşte insanlığın 3 bin yıl kadar önce icat ettiği ilk bilgisayar abaküs ve modern çağımızın mucizevi sonuçlar yaratan ve olağanüstü beceriler kazandıran programı Mental Aritmetik.

6 Abaküs Nedir? Abaküs resimde görüldüğü gibi bir çerçeve içindeki çubuklara dizilmiş boncuklardan oluşan bir alettir. Yaklaşık 3000 yıl kadar önce uzak doğuda icat edilmiş bu basit gereç esasen çok güçlü bir bilgisayar gibidir. Görüldüğü gibi, bu abaküs, ülkemizde tanınan sayı boncuğundan oldukça farklı bir araçtır.

7 Abaküs Nedir? Adı Yunanca “Abax” sözcüğünden gelen ve uzak doğu (Çin) kökenli olan bu elektriksiz hesap makinesi, bugünün dijital çağında, çocukların beyin gelişiminde kullanılan en popüler aritmetik aracıdır. Belli bir sistematik ile sayıları temsil eden bu boncuklar bulundukları çubuklarda aşağı yukarı kaydırılarak her türlü aritmetik işlem büyük bir kolaylık ve süratle yapılır. Mental Aritmetik zihinsel gelişim programının temel aracı olarak kullanılmaktadır.

8 Abaküs çalışmasının faydası nedir?
Abaküs çalışması esnasında, çocuklar parmakları ile boncukları kaydırarak hesap yaparken, dokunma duyusu, göz ve beyin koordinasyonunda beyindeki sinaptik bağlantıların oluşumu hızlanır. Sinaptik bağlantıların artması, nöronlar arası iletişim ağlarının zenginleşmesi demektir ve bu da beynin yeni uyarımlara uyum yeteneği demek olan plastisiteyi güçlendirir. Bütün bu değişim ve gelişim aslında temelde çocuğun zeka kapasitesinin, algılama hızı ve öğrenme gücünün artması anlamına gelir.

9 Mental Aritmetik Nedir?
Mental Aritmetik Menar tarafından çocuklar için tasarlanmış bir zeka geliştirme programı olan Abaküs Mental Aritmetik sisteminin ikinci temel unsurudur. Sayısal işlemlerde abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program, bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler işlemleri, abaküs imajını zihinlerinde canlandırmak suretiyle çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Kısaca, mental aritmetik, bilgisayar, hesap makinesi, kağıt, kalem gibi hiç bir araç kullanmaksızın, yalnızca insan zihninin gücü ile yapılan aritmetik işlem yöntemidir.

10 Mental Aritmetik Programının Faydaları
daha gelişmiş sol ve sağ beyin gelişmiş hesaplama becerileri keskin görüş, işitme ve anlama becerileri ileri odaklanma ve dikkat gelişmiş analitik düşünce yaratıcılık daha güçlü bellek keskin gözlem hızlı refleks gelişmiş özgüven

11 Mental Aritmetik Programını Öğrenen Çocuklar
Gösterilebilecek videolar: Video:Menar TRT1 Video:a.menar-intro.mpeg Video:Selma’dan hız denemesi Video:Deniz 3 Video:Menar Çarpma (sınıf) Video:Menar çarpma/bölme (Ekin-Mertcan)


"Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları