Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER"— Sunum transkripti:

1 HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER
Yrd. Doç. Dr. Mehmet OKUTAN

2 Personel, halkın hizmetinde olmalı, halk personelin değil.
Halkın işlerini görmek, personel için angarya değil, bir hizmet olarak kabul edilmelidir. Personel öncelikle halk için var, halk personel için değil. Personelin öncelikli görevi hizmet sunduğu halkı mutlu etmek olmalı; amirlerine itaat değil.

3 Personel Türkçe’yi iyi kullanmalıdır
Personel Türkçe’yi iyi kullanmalıdır. Halka hizmet etmekle görevli kişinin en önemli hobilerinden biri “kitap okumak” olmalıdır; Türkçe’yi iyi kullanmanın başka yolu yoktur. Halka hizmet etmekle görevli kişi, iyi bir iletişimci olmalıdır. Hizmet verdiği halkın kültürel değerlerini tanıyıp, onlarla anlaşabilecek geniş bir dünya görüşüne sahip olmayan kişinin halkla ilişkilerde başarılı olması neredeyse imkansızdır. Sözsüz iletişim (beden dili) becerisi iyi olmayan kişi, halkla ilişkilerde başarısız olmaya mahkûmdur.

4 Halkla ilişkilerde iyi bir dinleyici olabilen kişi (personel), halk nezdinde önemlidir. İyi bir dinleyici olmayan kişinin iletişimi sorunludur. Halkla ilişkilerde başarılı olmanın temeli kişinin öğrenmeye açık olmasına dayanır. Öğrenmeye açık olmak her anlamda yetkin hale gelmenize katkı yapacağı gibi iletişim becerileri konusunda da katkı yapabilir. İyi bir personel halkla ilişkilerden zevk alır ve işini severek yapar. İşinizde ciddi olun ama somurtmayın; tebessüm etme alışkanlığınız olsun.

5 Teşekkür etmesini biliniz
Teşekkür etmesini biliniz. Ailede, toplumda ve iş yerinizde teşekkürsüz kalırsanız, hayatınızın tadı azalmaya başlar. Kendinizi değerli, sevilen, işini iyi yapan biri olarak görün; ama hiçbir zaman geldiğiniz nokta ile yetinmeyin; hep daha iyiyi arayın. Hatalarınızı dikkate almayı bir erdem haline getirin. Kendi kendinizi tanıyın ve gerektiğinde kendinizi eleştirin; arada bir “aynaya bakın”.

6 Halka karşı yetkinizden çok etkinizi kullanın.
Düşünmeye zaman ayırın; çünkü düşünce insanı güçlü yapar. Eğlenmeye zaman ayır; çünkü eğlence sonsuz gençliğin sırrıdır. Okumaya zaman ayır; çünkü okuma bilgeliğin pınarıdır.

7 Duaya zaman ayır; çünkü dua güç anlarda direnmenin desteğidir.
Sevmeye zaman ayır; sevgi hayatı tatlı kılar. Anlaşmaya zaman ayır; çünkü anlaşma hayata güzel bir tad verir. Gülmeye zaman ayır; çünkü gülme ruhun müziğidir.

8 Vermeye zaman ayır; çünkü verme gününüzü aydınlık yapar.
İşini iyi yapmaya zaman ayır; çünkü iyi iş seni halk nezdinde saygın biri yapar. Teşekküre zaman ayır; çünkü teşekkür hayat pastasının kremasıdır. Akıllı olunuz, duygularınız aklınız önüne geçmesin. Ancak insan olmanın en önemli özelliklerinden biri olan “duygusallıktan” hepten kopamayacağınızı unutmayınız.


"HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları