Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

A TEMASI OKUL HEYECANIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "A TEMASI OKUL HEYECANIM"— Sunum transkripti:

1 A TEMASI OKUL HEYECANIM
3.SINIF HAYAT BİLGİSİ A TEMASI OKUL HEYECANIM HAZIRLAYAN: ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ

2 HAZIRLAYAN: ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
Saygılı Olalım Kazanım : A.3.6. Başkalarının duyarlılıklarına saygı göstererek kendi ihtiyaçlarını, isteklerini ve görüşlerini ifade eder. HAZIRLAYAN: ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ

3 Aşağıdaki resimde gördüklerimizi tartışalım.

4 Saygılı Olmak Saygılı davranan insanların; birbirlerine zarar vermeden, birbirlerini üzmeden yaşamaları ne büyük mutluluktur.

5 Saygılı Olmak Saygılı davranan komşuların; birbirini sevmeleri, iyi komşuluk yapmaları ne kadar hoştur. Saygılı bir ailede; yavrularıyla birlikte tatlı tatlı yaşayan anne, baba ve çocuklar ne kadar mutludur.

6 Saygılı Olmak Saygılı davranan, aynı okula giden, aynı sınıfta okuyan çocukların; birbirlerini sevmeleri, kardeş gibi geçinmeleri ne güzel bir dostluktur.

7 Saygı varsa

8 Saygılı Olalım Sabah okula gelince, öğretmenine ve arkadaşlarına günaydın demelisin. Bir şey istersen lütfen sözcüğünü kullanmalısın.

9 Saygılı Olalım İstediğin yerine geldiğinde teşekkür etmelisin. Başkalarının eşyasını kullanacağın zaman izin istemelisin.

10 Saygılı olmak için Toplum içinde insanlar, birbirlerine karşı saygılı ve hoşgörülü olmak zorundadır. Saygılı insanlardan oluşan toplumlar, mutlu ve huzurlu olurlar.

11 Saygılı olmak için Saygılı olmak için
Okul küçük bir topluluktur. Okulda ihtiyaç ve isteklerimizi belirtirken arkadaşlarımızla sorunlar yaşayabiliriz. Bu sorunları saygı ve hoşgörüyle, konuşarak ortadan kaldırabiliriz.

12 Saygılı olmak için Kantinden yiyecek alırken sıraya girmemiz gerekebilir. Bu durumda sıramızın gelmesini beklemeliyiz. Sınıflara girip çıkarken arkadaşlarımızı rahatsız etmemeliyiz.

13 Hazırlayan Abdullah Büyükyıldız


"A TEMASI OKUL HEYECANIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları