Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ"— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
Yrd.Doç.Dr. Pınar Seden Meral

2 TANIŞMA & DERS PRENSİPLERİ

3 İletişim bir ihtiyaçtır…
İLETİŞİME GİRİŞ İletişim bir ihtiyaçtır… Latince kökenli commnicare kelimesinin karşılığı olarak hayatımıza giren ‘iletişim’ sözcüğü , insanlığın var olması ile ortaya çıkan bir gereksinimdir…

4 İLETİŞİME GENEL BAKIŞ ‘’İletişim esas olarak simgeler aracılığıyla bir kişiden ya da gruptan diğerine bilginin, fikirlerin, tutumların veya duyguların iletimidir’’

5 İLETİŞİM TANIMLARI “kişiler arasında duygu, düşünce, bilgi, haber vb. bakımından karşılıklı alışveriştir” şeklinde tanımlanmaktadır…

6 İLETİŞİM TANIMLARI ‘’İletişim, sayesinde dünyayı anlamlı kıldığımız ve bu anlamı başkalarıyla paylaştığımız insani bir süreçtir’’… (masterson, beebe ve watsons)

7 Kim olursak olalım, işimiz ne olursa olsun önce iyi birer iletişimci olmamız gerekiyor…

8 İLETİŞİM TANIMLARI İletişim, belirli araçlar kullanarak, bilgi düşünce ve tutumların karşılıklı aktarılması olarak tanımlanabilir… Burada önemli olan nokta, bir ‘ileti’ nin bulunması ve bunun ‘iletilmesi’ dir.

9 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ

10 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İletişim, insanın tarihi ile başlayan bir olgu ve süreçtir. İnsanlığın var oluşundan beri insanlar bir şekilde birbirleri ile iletişim kurmuşlardır.

11 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İlkel insanın mağara duvarlarına çizdiği resimler, Kızıl derelilerin ateş yakarak çıkardıkları dumanlar, Afrika yerlilerinin tam-tam sesleri çıkarmaları, İletişimin ilk sinyalleridir….

12 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İnsanlığın ilk döneminde iletişimde ses vardır. İnsan kendisini çıkardığı değişik seslerle, çığlıklarla ve bunları desteklediği bedensel hareketlerle anlatmıştır.

13 İNSANLIĞIN İLK İLETİŞİM ARAÇLARI: MAĞARA RESİMLERİ
İletişimin zamanda yolculuğunu gösteren görseller:

14 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ

15 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ

16 İLETİŞİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Telgraf ve telefon yeni iletişim devriminin ilk dalgası olmuştur. İnsanlar zamanla yazının ve dilin bulunmasıyla iletişim araçlarını kullanmaya başlamıştır. Günümüzde ise gelişen teknolojinin getirdiği yenilikler ile modern iletişim çağına geçilmiştir.

17 İLETİŞİMİN ÖZELLİKLERİ
İletişimde ilk izlenim (başlangıç) önemlidir. Bireylerden biri hazır değilse, iletişim sağlanamaz. İletişim kişiye değil kişiyle yapılır. İletişimin temel özelliği, anlayarak kavramaktır. İletişimde sözcükler, eller, gözler, bakış, duruş gibi öğeler önemli rol oynar.

18 İLETİŞİMİN AMACI VE ÖNEMİ
İletişim, kişinin toplum içinde bir yer kapladığının ispatıdır… İletişimin amacı; ANLAMAK ANLAŞILMAK İletişim kurduğumuzda aslında ‘ben Varım’ diyoruz!

19 İLETİŞİMDE BAŞARI ANAHTARLARI
İletişimin ilk dakikalarını önemseyin. İletişime duygu katmayı unutmayın. Sözsüz iletişim unsurlarını ihmal etmeyin.


"İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları