Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not",

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not","— Sunum transkripti:

1 CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not", ya da "cannot" olarak yazılabilir ve eğer bir izin için kullanılmış ise reddetmek yani ‘ hayır ‘ anlamına gelir. Şimdi CAN ile ilgili örneklerimizi görelim: 1- for ability (Yetenek, muktedir olma, yapabilme ifade eder): - A strong man can lift heavy things. - Güçlü bir insan ağır şeyleri kaldırabilir. - A: Can you swim? A: Yüzebiliyor musun? - B: Yes, I can. B: Evet, yüzebiliyorum. - A: I can ride a bike. A: Bisiklete kullanabiliyorum. - B: I cannot ride a bike. B: Ben kullanamıyorum.

2 Structure of Can subject + can + main verb The main verb is always the bare infinitive (infinitive without "to"). subject auxiliary verbmain verb +Icanplaytennis. -Hecannotplaytennis. can't ?Canyouplaytennis?

3 "Could" geçmişteki bir yeteneği, kabiliyeti ifade etmek için kullanılır ve bu anlamda "Can" in Past formudur. Örnek:Our son could talk when he was two years old. Oğlumuz 2 yaşında iken konuşabiliyordu Negatif şekli "couldn’t" ya da "could not"" şeklinde yazılabilir. Could ile ilgili bu genel açıklamalardan sonra örneklere geçebiliriz. 1- Ability in the past (Geçmişteki bir yeteneği ifade ederken): - When he was young, he could work all day long. - Gençliğinde gün boyu çalışabiliyordu. - When she was five, she could read and write - Beş yaşında iken okuyup yazabiliyordu.- I was ill, so I couldn’t go to school yesterday OR - Hasta idim onun için dün okula gidemedim.

4 Structure of Could subject + could + main verb The main verb is always the bare infinitive (infinitive without "to"). subjectauxiliary verbmain verb + My grandmothercouldswim. - Shecould notwalk. couldn't ? Couldyour grandmotherswim?

5


"CAN "Can" şu andaki ya da gelecekteki yeteneği ya da kapasiteyi; izin ya da olabilirliği ifade etmek için kullanılır. Negatif şekli "can’t", "can not"," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları