Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında."— Sunum transkripti:

1

2 Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi, bu sinyallerin çeşitli gönderme yöntemleriyle uzağa iletilmesinden sonra, bu defa elektrik sinyallerinin yeniden kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesidir.

3 YARARLI YÖNLER ZARARLI YÖNLER

4  Yapılan araştırmalara göre cep telefonundan yayılan mikrodalga radyasyonlar beyin hücrelerimizi öldürüyor. Eğer telefonla konuşurken telefonu kulağımıza koyarsak bu oran artıyor. YARARLI YÖ NLER

5  Zor zamanlarınızda, başınıza bir şey geldiğinde telefon sayesinde yardım isteyebilirsiniz. Issız bir yerde kalp krizine yakalanırsanız çok geçmeden size telefonunuz sayesinde ulaşılabilir.  Telefonun hayatımıza getirdiği kolaylıklar saymakla bitmez. Ulaşım, haberleşme, güvenlik, sağlık, eğitim… Gibi sayısız alanda telefonu kullanırız. Eğer telefon olmasaydı bütün alanlarda elimiz kolumuz bağlanırdı.  Telefon, bazı zamanlarda da hayat kurtarır: Örneğin bir kazayı ya da yangını, ilgili kişilere telefonla bildiririz. Ambulansı telefonla çağırırız. ZARARLI YÖNLER

6  http://tr.wikipedia.org/wiki/Telefon http://tr.wikipedia.org/wiki/Telefon  http://www.milliyet.com.tr/cep- telefonunun-bilinmeyen-zararlari- saglikliyasam-1770775/ http://www.milliyet.com.tr/cep- telefonunun-bilinmeyen-zararlari- saglikliyasam-1770775/  http://www.eokul-meb.com/telefonun- yararlari-ve-zararlari-maddeler-halinde- 56196/ http://www.eokul-meb.com/telefonun- yararlari-ve-zararlari-maddeler-halinde- 56196/

7

8 Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri verebilen cihaza denir. İlk elektrikli bilgisayar ENIAC'tır. Bilgisayarlar çok farklı biçimlerde karşımıza çıkabilirler. 20. yüzyılın ortalarındaki ilk bilgisayarlar büyük bir oda büyüklüğünde olup, günümüz bilgisayarlarından yüzlerce kat daha fazla güç tüketiyorlardı. 21. yüzyılın başına varıldığında ise bilgisayarlar bir kol saatine sığacak ve küçük bir pil ile çalışacak duruma geldiler. Bu kadar küçük imal edilebilmelerinin temel nedeni 1969 yılında yarı iletkenler ile çok küçük alanlara sığdırılabilen devreler yapılabilmesidir.

9 Bilgisayar bilgiye ulaşmaya kolaylaştırır. Bilgiye hızlı ulaşmayı sağlar. Film, Müzik, Video, Oyun vb. içerikler sayesinde eğlenceyi ayağımıza kadar getirir. Öğrenciler için bilgi ve iletişim kaynağı olur. Çok uzaktaki kişilerle yüksek ücretlerle konuşmak yerine ücretsiz saatlerce görüntülü görüşmeleri yapma olanağı tanır. Bilgisayar doğru kullanıldığında bu gibi daha birçok faydası vardır. Ancak, sadece bilgisayarla yaşamak ve onu hayatımızın odak noktası haline getirmek beraberinde yarardan çok zarar getirebiliyor.

10  Bilgisayar bağımlılığının etkileri sonucunda: Uyku düzensizliği, iş yerindeki başarı ve performansın düşmesi, randevulara gecikme, sosyal ilişkilerin zayıflaması, kaygı, tek başına vakit geçirme eğiliminin artması, aile ilişkilerinde bozulma vb. sorunlar tespit edilmiştir.  Fiziksel olarak: Disk kayması, Boyun fıtığı, Bel fıtığı, Bilek, diz ve dirsek kireçlenmesi, Omuz ve boyun tutulması, baş, boyun ve sırt ağrıları, yorgunluk, sinirlilik ve göz yorgunluğu görülmektedir.

11  http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilgisayar http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilgisayar

12

13  Televizyon veya kısaca TV, bir vericiden elektromanyetik dalga hâlinde yayınlanan görüntü ve seslerin, ekranlı ve hoperlörlü elektronik alıcılar sayesinde yeniden görüntü ve sese çevrilmesini sağlayan haberleşme sistemidir. Yayınlanan görüntü ve sesleri alıcıya ulaştıran elektronik cihaz da sistemin adı ile anılır.

14 * Televizyon insanları tembelliğe itmektedir. Televizyon karşısında saatlerce hareketsiz kalmak obeziteye neden olabilmektedir. Ekrandan yayılan ışınlar leptin ve ghrelin adlı hormonlarda dengesizlik yaratarak, yağ birikmesine neden oluyor. Liverpool Üniversitesinin araştırmasına göre de, televizyondaki yiyecek ve içecek reklamları, çocukların abur cubur yemelerini %134 oranında arttırmaktadır. Bu da obeziteye neden olabilen başka bir etkendir.

15  Çocuğun kültürünü geliştirir. Televizyonun eğitimi destekleyici, eğlendirici ve en önemlisi yaygın eğitim olarak kullanılması son derece yerindedir. Bütün dünyada yaşanan olaylardan bizi haberdar eder.

16  http://www.toplumdusmani.net/modules/w ordbook/entry.php?entryID=7220/televizyonu n-yararlari-nedir+televizyonun-yararlari-ne- demek http://www.toplumdusmani.net/modules/w ordbook/entry.php?entryID=7220/televizyonu n-yararlari-nedir+televizyonun-yararlari-ne- demek


"Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları