Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU"— Sunum transkripti:

1 ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU

2 CEP TELEFONU ZARARLARI
REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN MAKBULE ÇELİK REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN MAKBULE ÇELİK

3 Cep telefonlarının olumsuz etkileri konuşmaya başlandığı anda etkisini göstermeye başlar.Uzun süreli kullanımda ise etkiler şiddetini artırır, kalıcı hale gelir ve onarılması güç tahribe yol açabilir.

4 konuşma anı ve onu takip eden 24 saatte olası etkileri
Stres Görüş alanında daralma Kulak bölgesinde ısınma Kalp pilinin bozulma riski Kulak çınlaması Yorgunluk hissi Konsantrasyon bozulması

5 Baş ağrıları İşitmede geçici aksaklıklar Sersemleme Araç kullanırken daha dikkatsiz olmamıza Okul başarısının düşmesine yol açar.

6 Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz?
Cep telefonu görüşmelerinizi olabildiğince kısa tutun. Cep telefonlarınızı bir kulaklık aracılığıyla kullanmak zararlı etkisini azaltacaktır. Cep telefonunu görüşme yapmak dışındaki ekstra özelliklerini kullanmaktan özellikle kaçınınız.(örneğin saat alarmı vb.) Eğer bir cep telefonu ile ileti yapmanız gerekiyorsa,bunu mümkün olduğunca kısa mesaj (SMS)YOLU İLE GERÇEKLEŞTİRMEK SİZİ CEP TELEFONU RADYASYONUNDAN KORUYACAKTIR.

7 Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz?
CEP TELEFONLARININ SİZİ EN SAVUNMASIZ YAKALADIĞI ANLAR UYKUDA OLDUĞUNUZ ZAMANLARDIR. Geceleri yatarken cep telefonunuzu kapatma alışkanlığı edinin.

8 Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz?
Cep telefonlarının yaydığı radyasyon miktarı telefonunuzun çaldığı anda ya da siz bir numarayı çevirdiğiniz anda maksimum düzeydedir. BU ZAMANLARDA TELEFONLARINIZI BAŞ BÖLGENİZDEN MÜMKÜN OLABİLDİĞİNCE UZAK TUTUN.

9 Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz?
Gün içinde cep telefonunuzu vücudunuzdan olabildiğince uzakta taşıyabilirsiniz. Mümkünse çantanızda kalmalıdır.Eğer çantanız yoksa en dış cebinizde taşıyabilirsiniz.

10 Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz?
Cep telefonlarının uçak sistemlerini bozduğu araştırmalarla kesin kanıtlanmıştır. Cep telefonlarınızı elektronik fren ve kontrol sistemi olan taşıtlarda,petrol istasyonlarında kullanmayınız.

11 Etkileri azaltmak için neler yapabiliriz?
Cep telefonunuzu kalp, beyin vb. son derece hassas bölgelerden uzakta taşıyabilirsiniz.Söz konusu organlar vücudun zarara en açık bölgeleri olup, tamiratı da zor olan bölgelerdir.

12 UNUTMAYIN! CEP TELEFONLARI BİZİM BİR ORGANIMIZ YA DA AYRILMAZ BİR PARÇAMIZ DEĞİL. CEP TELEFONLARI BİZİ DEĞİL BİZ CEP TELEFONLARINI YÖNETEBİLİRİZ.

13 KAYNAKLAR Tehlikeli Oyuncak,Prof.Dr. Selim ŞEKER
Anıl KORKUT, İstanbul,Nisan 2005 Bildiriler,Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet Ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu,MEB-UNICEF,2006


"ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları