Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM"— Sunum transkripti:

1 TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM

2 Bu etiketlerin üzerinde; Zehirli Tehlikeli Uyarı ve İkaz
Satın aldığımız tüm ürünlerin üzerinde o malzemenin özelliklerini, kimyasal bileşimlerini ve buna benzer bazı önemli bilgileri içeren etiketler bulunur. Bu etiketlerin üzerinde; Zehirli Tehlikeli Uyarı ve İkaz Sözcüklerine rastlayabiliriz.

3 Zehirli ve Tehlikeli (Poison & Danger):
En yüksek tehlike seviyesini belirtir. Ürün zehirlidir.  Yanlışlıkla yutmamız, solumamız ya da derimize nüfus etmesi halinde yaralanmalara yada ölüme sebep olabilir. 

4 Ürünün toksik, yanıcı ya da aşındırıcı (korozif) olduğunu belirtir.
Tehlikeli (Danger): Ürünün toksik, yanıcı ya da aşındırıcı (korozif)  olduğunu belirtir. Ürünün zehirleyebilme ihtimali vardır. Gözlerimize ya da cildimize çok ciddi zararlar verebilir. Yangına neden olabilir. Örnek: Temizlik ürünleri, böcek ilaçları, cilalar ve boya çıkarıcılar

5 Uyarı ve İkaz (Warning & Caution):
Ürün yanıcı, aşındırıcı, zehirli ya da reaktif özelliktedir.

6 Eğer ürünümüz tehlikeli maddelerden oluşuyorsa, tabloda yer alan tehlike özelliklerinden en az birini içerir:

7

8 Bu şekilde tehlikeli atıklarımızı kolayca ayırt edebiliriz…
Tabloda yer alan tüm bu özelliklerin tek tek ne anlama geldiğini öğrenmek için: “İşaretler ve Semboller” Bu özelliklerden bir veya birkaçına sahip olan tehlikeli bir maddenin artığı ya da bu maddeyle temas etmiş cisimler/ambalajları tehlikeli atık olarak değerlendirilir. Bu şekilde tehlikeli atıklarımızı kolayca ayırt edebiliriz…

9 Örnek:Kullanılmış kızartma yağları, floresan lambalar vs…
Üzerindeki etiket bilgisinde tehlike uyarılarını göremediğimiz ama çevremiz ve sağlığımız açısından ciddi tehlikeler oluşturan başka atıklarımız da vardır.  Örnek:Kullanılmış kızartma yağları, floresan lambalar vs… Tehlikeli olan atıklarımız ve tüm özellikleri için: "Atıklarımızı Tanıyalım"

10 Tehlikeli atıklarımızı diğer atıklarımızdan ayrı toplayalım ve lütfen çöp konteynırlarımıza atmayalım. Uygun bertaraf yöntemlerini araştırarak öğrenelim ve bu yöntemleri elimizden geldiğince uygulamaya çalışalım.


"TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları