Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ"— Sunum transkripti:

1

2 TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
Ezgi KALAYCI Çevre Mühendisi

3 ATIK NEDİR? TEHLİKELİ ATIK NEDİR?
Herhangi bir faaliyet sonucu oluşan, çevreye atılan ya da bırakılan maddelerdir. TEHLİKELİ ATIK NEDİR? Fiziksel ya da kimyasal özelliklerinden dolayı ya da yasal nedenler dolayısıyla özel işleme tabi tutulacak atıklardır.

4 TEHLİKELİ ATIKLAR

5 MEVZUAT HİYERARŞİSİ Anayasa Kanun Kanun Hükmünde Kararname Tüzük
Yönetmelik Diğer Düzenleyici Kurallar

6 T.C. Anayasası 56. Madde Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir.

7 Çevre Kanunu KİRLETME YASAĞI 8.Madde
Her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek şekilde, ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek, depolamak, taşımak ve benzeri faaliyetlerde bulunmak yasaktır. 11.Madde Üretim, tüketim ve hizmet faaliyetleri sonucunda oluşan atıklarını alıcı ortamlara doğrudan veya dolaylı vermeleri uygun görülmeyen tesis ve işletmeler ile yerleşim birimleri atıklarını yönetmeliklerde belirlenen standart ve yöntemlere uygun olarak arıtmak ve bertaraf etmekle veya ettirmekle ve öngörülen izinleri almakla yükümlüdürler.

8 YÖNETMELİK Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik
(05 Temmuz 2008) Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği (14 Mart 2005)

9 BİZ KİMİZ

10 Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan almış olduğumuz lisanslar doğrultusunda sürdürülebilir çevre yaklaşımı ve araştırmacı kadrosuyla 2008 yılından itibaren tehlikeli atık yönetimi konusunda tek elden hizmet vermekteyiz.

11 ÇÖZÜM ORTAĞINIZ…

12 Bu kapsamda verdiğimiz hizmetler;
Bu kapsamda verdiğimiz hizmetler; *Tehlikeli atıklarınızın tespiti için ATIK ENVANTERLERİNİN ÇIKARTILMASI *Kaynağında doğru ayrımla toplanması için PERSONEL EĞİTİMİ

13 *Atıklarınızı toplayacağınız , ATIK VARİLLERİ
*Atıklarınızı tanımlayacağınız ATIK ETİKETLERİ ve TEHLİKE SEMBOLLERİ

14 *Atıklarınızın taşınması için LİSANSLI ARAÇ
*Tüm tehlikeli atıklarınızın ara depolanması için LİSANSLI ARA DEPOLAMA TESİSİ

15 YA-SE OLARAK HİZMETİMİZ DAHİLİNDE OLAN BÖLGELER

16 Yıllara Göre Toplam Atık Miktarları

17 Bahsi geçen hizmetler çerçevesinde Ege Üniversitesi ile 2011’den bu yana birlikte çalışmaktayız. Yapılan hizmet dahilinde Ege Üniversitesi ve Hastanesi bünyesinde hazırlanan Entegre Atık Yönetimi projesi görülmektedir.

18 Projenin amacı; Ege Üniversitesi genelinde oluşturulması planlanan Entegre Atık Yönetimi uygulamasında tehlikeli atıkların çevre ile dost bir şekilde sürdürülebilir bertarafının ve ekoverimliliğinin sağlanabilmesi amacıyla üniversite bünyesinde üretilen tehlikeli atık miktarlarının ayrı ayrı belirlenmesi, buna uygun toplama rotası ve gerekli noktalara tehlikeli atık geçici depolama alanlarının planlanmasıdır.

19

20

21 Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak. (Kızılderili Atasözü)

22 TEŞEKKÜRLER…


"TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları