Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAĞIT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAĞIT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU"— Sunum transkripti:

1 KAĞIT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU

2

3 Kağıt atıklarımızı geri kazanmak neden önemlidir?
Kağıt ve karton ambalajlar, geri kazanılabilir atıklarımız içerisinde en fazla paya sahip olan kısımdır. Kağıt atıklarımızı geri kazanmak neden önemlidir? Kağıt ve türevlerinin üretiminde kullanılan temel madde selülozdur. Selüloz çok pahalı bir malzemedir. Ülkemiz selüloz ihtiyacının büyük bir kısmını dış ülkelerden satın alarak karşılamaktadır.

4 Geri dönüşüm kutularında ayrı olarak biriktirdiğimiz kâğıt ve karton ambalajlarımız, geri dönüşüm tesislerine ulaştırıldıklarında ilk önce balyalar haline getirilirler. Daha sonra bu balyalar halindeki kâğıtlar öğütücülere atılır, orada kırpılır ve boyutları küçültülür.

5 Küçülen kâğıt parçacıkları eleme işleminden geçirildikten sonra hamurlaştırma işlemine tabi tutulurlar. Kâğıt hamuru oluştuktan sonra sisteme çeşitli beyazlaştırıcı kimyasallar eklenir ve kâğıtların üzerlerindeki mürekkeplerinden arındırılmaları sağlanır.

6 İstenilen renge getirilen kâğıt hamuru saflaştırma işleminden sonra şekillendirme, kurutma, kesme gibi fiziksel işlemlerden geçirilir ve yepyeni kağıtlar üretilir. Yeni kullanıma hazır hale getirilen kağıtlar artık satış için fabrikadan dışarı çıkarılırlar.

7 KAĞIT AMBALAJ GERİ DÖNÜŞÜMÜ

8

9 Saç Kurutma Makinesi Gazete Kağıdı
Aynı işlemi daha basit bir şekilde evimizde de gerçekleştirebiliriz. Gereken malzemeler: Saç Kurutma Makinesi Su Gazete Kağıdı İnce Gözenekli Elek Ahşap Çerçeve

10 Gazete kağıtlarımızı kırpıp küçük parçalar haline getirelim ve bir leğende su ile ıslatarak hamur oluşturalım. Daha sonra bu hamurumuzu suyla dolu bir kabın içerisine bırakalım, iyice dağılmasını bekleyelim. Sonrasında ise ister içerisine elek yerleştirilmiş ahşap bir plaka ile istersek de daha basit şekilde mutfakta kullandığımız tel süzgü vasıtasıyla küçük parçaları süzelim.

11 Ahşap plakamız yoksa elde ettiğimiz kağıt hamurumuzu elimizle açıp bir şişe yardımıyla düzleştirerek de kağıt haline getirebiliriz

12 Kağıdımızı kuruttuktan sonra çocuklarımızın üzerine resim, boyama vb
Kağıdımızı kuruttuktan sonra çocuklarımızın üzerine resim, boyama vb. yapması için kullanabiliriz.

13 KAYNAKLAR http://kavramsalsanat.blogcu.com/evde-kagit-yapimi


"KAĞIT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları