Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi."— Sunum transkripti:

1 Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.

2 Uzaktan Eğitimde Yüz yüze Eğitim Uygulamaları Birebir Yüz yüze Eğitim: Uzaktan eğitimde birebir yüz yüze eğitim akademik ya da akademik olmayan olarak iki başlık altında ele alırız. Grupla Yüz yüze Eğitim: Gruplar halinde yapılan eğitimdir.Eğitim akademik ya da akademik olmayabilir.

3 Yüz yüze Eğitim Uygulamaları Yaz Okullar Gece Okullar Eğitim Merkezlerinde Çalışmalar Ulusal Merkezlerde Bölgesel Merkezlerde Yerel Merkezlerde Hafta sonu Toplantılar[1][1]

4 Yüz yüze eğitimin yararları Başka alanların içinde gerçekleşen öğretimi destekleme. Esneklik kazandırma. Yöntem ve teknikler ile ilgili bilgi verme Hata olan ve yanlış yapılan öğrenmeyi düzenleme Öğretmen / öğrenci ilişkisini yapılandırma Eş zamanlı geri dönüt verme ve öğretme[2][2]

5 Yüz yüze Eğitim’in Sınırlılıkları Bu tarz faaliyetler süre bakımından yetersizdir.Öğrenciler daha çok yüz yüze öğretim olanaklarını kullanmak istemektedir. Diğer yandan aile ve iş sorumlulukları bulunanların bu faaliyetlere katılmaları güçtür. Bununla beraber yetişkin uzaktan öğretim öğrencileri, yüz yüze öğretim faaliyetleri nedeni ile okula tekrar dönmek istemektedirler. Bu faaliyetlere katılan öğrencilerin barınma ve yol harcamaları sorunlar yaratmaktadır.[3][3]

6 UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK Bilgisayar Destekli Akademik Danışmanlık Hizmetleri

7 Bilgisayar Destekli Akademik Danışmanlık Tanıtımı Eğitimde teknolojinin önemli gelişmeler sağlamasıyla ve uzaktan öğretim öğrencilerinin bilgisayar kullanımının artmasıyla derslerin somut programların yanı sıra internet ortamında internet ortamında da dağıtılması,yayınlanması başlamıştır.

8 Bilgisayar Destekli Akademik Danışmanlık Gelişimi Öğrencilerin taleplerinin de artmasıyla Uzaktan Eğitim yazılımları ve tasarımları yeniden şekillenip,yeni tasarımlar ve bunlara ait dersler üretilmeye başlanmıştır. Esnek saat dilimleri kullanılmaya çalışılan bu hizmetin amacı öğrencilere yardımcı olmaktır.

9 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BDE BİRİMİ Üniversitemizde bilgisayar destekli eğitim gelişmeleri 1988 yılında başlanmıştır. 1989 yılında ise Bilgisayar Destekli Eğitim Birimi kurulmuştur.

10 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BDE BİRİMİ BDE biriminde özel eğitim alanından hizmetçi eğitimine kadar birçok düzeyler için eğitsel ders hazırlıklarda kullanılan yazılımlar değişmekte,yenilenmektedir ve gelişmektedir. Şenis,F. (1994,Haziran) MEB BDE

11 İNTERNET ORTAMINDA E-MAIL YOLU İLE AKADEMİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Bilgisayarı bulunan ve internet erişimi sağlayabilen öğrenciler e- posta adreslerini uzaktan ya da açık öğretim bürolarına bildirirler.Bu hizmeti veren yani sunan kurumun öğretim üyeleri ile iletişim kurabilirler,sorularını sorabilirler ve diledikleri konuda tartışabilirler.

12 TELEFONLA AKADEMİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Belli uzaklıktaki kişilerin konuşmalarının birbirine iletildiği,sesli iletişime geçildiği,bir işitsel teknoloji olan telefondan uzaktan eğitimde akademik danışmanlık amacı ile yararlanılır. Öğrenciler alanında uzman kişilerle,kurumlarla ve kuruluşlarla rahat bir şekilde irtibata geçip istedikleri konular hakkında bilgi sahibi olabilirler.

13 MEKTUPLA AKADEMİK DANIŞMA HİZMETLERİ Bu hizmetin etkinlikleri yazılı gereçler kullanılarak yürütülüyordu.Eğitim materyallerinin öğrencilere posta yolu ile gönderildiği ve düşüncelerin posta ile alındığı bir hizmettir. Ancak işlevselliği ve pratikliği olmadığı için günümüzde kullanılmayan bir hizmettir.

14 DİĞER AKADEMİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Büro Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Video Konferans

15 KAYNAKÇA www.supportoffice.com www.wikipedia.com www.uzaktanegitim.com [1],[2],[3] www.uzaktanegitim.com www.anadolu.edu.tr/aöf


"Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları